Meteen naar de inhoud

15 maart – 5 april: online expo Rudy Trouvé/ Various sizes

De Antwerpse undergroundkunstenaar Rudy Trouvé, presenteert vanaf 15 maart tot en met 5 april 13 schilderijen, online only te bekijken en te koop.

BIO
Geboren te Wilrijk op 28/01/1967. Studeert af aan de KASK (animatiefilm bij Raoul Servais) in 1990. Besluit even later schilder te worden en doet eerste show. Richt in 1992 Heaven Hotel Presents op, een productiehuis voor expo’s, platen en video experimenten. Start met de muziekgroepen Kiss My Jazz, Gore Slut en Lionell Horrowitz and his combo.

Eind 1992 wordt hij lid van dEUS. Neemt “Worst Case Scenario” en “My sister is my clock” op. Verzorgt het artwork voor de eerste drie platen van dEUS. Het toeren beu ,verlaat hij de groep in 1995. Speelt nog mee op een drietal nummers op “In a bar under the sea”. Vanaf 1996 komen de eerste CD’s op het Heaven Hotel label uit. Samenwerkingen met The Knitting Factory, Stickman, Virgin en Jezus Factory volgen. In 1997 start hij samen met Daan de band Dead Man Ray. In 2003 wordt hij vast lid bij het muziektheater gezelschap Braakland Zhe Bilding (later verandert de naam in Het Nieuw Stedelijk).

In 2018 maakt hij samen met Simon Allemeersch de voorstelling SCREEN, een mix tussen film, performance, concert en theater. Speelt en exposeert in Engeland, Frankrijk, Nederland, Spanje. Is actief in rock, folk, noise, pop, jazz en improvisatie. Is producer. Maakt ook het artwork voor platen, muziek voor toneelgezelschappen, soundtracks voor kortfilms, video-installaties, animatiefilms, videoclips, documentaires. Speelde op een 50-tal platen.

ART
Rode draad: glamour van de depressie, eenzaamheid, de moeilijkheidsgraad van het leven, liefde, sex, het nachtleven …
Maar dit alles in vrolijke kleuren. Als kind maken de foto’s en posters in de inkomsthallen van de toenmalige filmpaleizen een grote indruk, het zijn afbeeldingen die instant een verhaal suggereren. Als puber ontdekt hij Egon Schiele, Hugo Pratt en Andy Warhol. Later hebben ook de covers van jaren 1960 pulpboekjes een grote invloed. Vanaf 2008 begint hij ook terug animatiefilms te maken.
In 2022 was er bij Bernaerts-Gallery de online expo ‘Various A four sized paintings’.

BERNAERTS_GALLERY

Opening expo
woensdag 15 maart 19u
Performance ‘Yes!, but is it happening?’
by Elko Blijweert – Dennis Tyfus – Rudy Trouvé
+ Concert by Bobby Would
tickets €10 aan de inkom

De werken zijn enkel online te bekijken.
Via onze ‘store’ zijn ze online te koop.
Voor meer info contacteer Ilse (gallery(at)bernaerts.be)