Ga naar de inhoud

Lev Adamov & Ellen De Cock

6.10.2024

Lev Adamov – viool
Ellen De Cock – piano

Lev Adamov (viool)
“Met ongelooflijke souplesse, warm vibrato en technische hoogstandjes … nam Adamov het betoverde publiek mee naar een wereld van speelse melancholieke romantiek,” schreef het Brabants Courrant na een concert van Lev Adamov, een in Sint-Petersburg, Rusland geboren Russisch/Amerikaanse violist. Lev geeft regelmatig concerten als lid van vershillende kamermuziek ensembles (o.a. KAOS ensemble en The Violin Duo) in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als aanvoerder van kamer- en symphonische orkesten in binnen- en buitenland. Sinds 2012 is hij woonachtig in Antwerpen, Belgie. Lev is stichtend lid van Antwerp Chamber Soloists.

Ellen De Cock (piano)
Ellen studeerde piano aan het Koninklijk muziekconservatorium te Antwerpen bij Eliane Rodrigues en Peter Van der Koelen, waar ze haar diploma “Meester in de muziek” met grote onderscheiding behaalde. Ze vervolmaakte zich door deelname aan verschillende masterclasses van o.a. Jean-Claude Van den Eynde, Jan Wijn en Michel Campanella.
Momenteel is ze verbonden aan de academie van Lier als lerares piano en pianobegeleidster en staat ze op het podium als soliste of in kamermuziekverband. Verder maakt ze deel uit van verschillende producties, zowel in binnen- als buitenland.
Sinds de opstart van altvioolschool Altelier is Ellen vaste begeleider van dit gezelschap. Haar pianobegeleiding wordt erg geapprecieerd zowel op solo- als op groepsconcerten.

Tickets € 18 (-26jaar € 12)

Programma
Werken van Shostakovitsj, Prokofiev, De Falla, Rachmaninov en Sarasate

Inkom
Zaal Platform
Verlatstraat 18 (1ste verd.)
Antwerpen

Deuren: 10u
Aanvang concert: 11u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be
Betaling kan via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Klassiek 6 oktober en aantal tickets’