Ga naar de inhoud
Bartholomeus I Bruyn, toe te schrijven (1493-1555). Portret van een man met bontkraag en boek, 1544. Est.: € 6000 - 8000

18 – 20 juni Live veiling:

Classic – Art & Antiques

Deadline inbreng
19 april
Contacteer ons

Kijkdagen
13 t.e.m. 17 juni
10u-18u

Live veiling
18, 19, 20 juni

Van 18 t.e.m. 20 juni organiseert Veilinghuis Bernaerts opnieuw een veiling met volledige focus op de Oude en Romantische Meesters van de 16de tot en met de 19de eeuw.

Nog tot 19 april kunnen er werken worden toegevoegd aan deze veiling. Hieronder een overzicht van de stukken die reeds opgenomen zijn.

Binnen de Oude Meesters kunnen we alvast enkele hoogstandjes rekenen, zoals onder meer een mansportret uit 1544 toe te schrijven aan Bartholomeus I Bruyn, een woelige Kruisdraging toe te schrijven aan Meester van Paulus en Barnabas of nog de Lanssteek door een anonieme kunstenaar uit de omgeving van Maerten de Vos.

Ook het 17de-eeuwse landelijke leven komt aan bod met een keukentafereel toe te schrijven aan Adriaen Boogaert, een landschap met dorp in de verte door Abraham Govaerts of een spannende overval door Pieter Molenaer.

Gustave Vanaise (1854-1902). Willem Key schildert het portret van de hertog van Alva, die de onthoofding van de graven van Egmont en Horne beveelt, 1880. Est.: € 8000 - 12000

Waar de Romantische Meesters het overnemen, kunnen we al werk van Gustave Vanaise aanhalen, met voorstelling van Willem Key die de hertog van Alva de executie van de graven van Egmont en Horne hoort bevelen. Ook Ferdinand Roybet verwijst terug naar de 17de eeuw, met zijn portret van (wellicht) Antoon Van Dyck.

Daarnaast is er ook keuze tussen ‘La volupté’ van Jef Lambeaux, een hoge kaarsenhouder met staande engel van Jules Graux, een interieurtafereel van Henri Leys, een pendant met koeien en ezels in de duinen door Henri Schouten of nog honden in de duinen door Piet van Engelen, om er maar enkele aan te halen.

Als u werken heeft uit deze periode die u wil toevoegen aan deze catalogus, vragen we u voor 19 april contact te nemen. Onze experts komen ook ter plaatse. 

U kan ons steeds bereiken via info@bernaerts.be. Bij voorkeur bezorgt u ons ook meteen foto’s van de te schatten werken.