NL FR EN

HOE KOPEN

 

Op een Live Veiling

Stap 1: Zoeken

Vind uw kunstwerk in onze online catalogus, blader door de pdf-versie van de gedrukte catalogus of beter nog, kom een kijkje nemen op de tentoonstelling waar u gecharmeerd zal worden door de schoonheid van het aanbod. De expodagen zijn voor iedereen toegankelijk en worden steeds vier dagen voorafgaand aan de veilingen gehouden, telkens van donderdag tot en met zondag doorlopend van 10 tot 18 uur. Onze mensen staan te uwer beschikking voor vragen allerhande. Ook tijdens de veiling blijft de tentoonstelling gedeeltelijk te bezichtigen. 

Voor al onze live-veilingen wordt een catalogus uitgegeven, die geïllustreerd is en voorzien van een gedetailleerde beschrijving en schatting van elk lot. U kunt deze catalogus ook in pdf (link) downloaden op onze website. Online kunt u de catalogus raadplegen waarin elk lot voorzien is van één of meerdere foto's. Via ‘Mijn Account’ kunt u bovendien uw favoriete loten opslaan, een bod achterlaten en/of de resultaten opvolgen. Mocht u niet op de tentoonstelling aanwezig kunnen zijn, kunt u een conditierapport van een stuk opvragen via e-mail (expertise@bernaerts.be) en dit voor stukken vanaf € 1000.

Indien u wil bieden maar niet over computer beschikt, staan onze mensen u graag ten dienste (03 248 19 21). 

 

Stap 2: Bieden, 4 manieren

1. live in de zaal

U biedt zich aan bij onze medewerkers aan de ingang van de veilingzaal vanaf een half uur voor de start van de veiling of tijdens de veiling. U registreert zich met uw bewijs van identiteit en krijgt in ruil een persoonlijk biednummer. Met dit nummer kunt u zich tijdens het bieden duidelijk kenbaar maken aan de veilingmeester. Het nummer blijft geldig tijdens de verschillende zittingen. Indien u niet meer wenst te bieden, kunt u bij het verlaten van de zaal het biednummer terug inleveren. 
Commissie = 22%

2. via 'Live Bidding' vanachter uw computer


Vanaf het moment de catalogus online is, kan u een 'prebid' instellen of u kan live mee bieden tijdens de live veiling zelf.  
Er zijn 3 online platformen dat u hiervoor kan gebruiken: Bernaerts LiveInvaluable of Drouotonline

Na registratie en goedkeuring kan u de veiling via livestream mee volgen van achter uw computer of tablet.
Hou er rekening mee dat u zich minstens vijf uur voor aanvang van de veiling dient te registreren voor deelname aan de veiling.

Tijdens de veiling meldt u zich aan met uw inlog-gegevens en kan u de biedingen live volgen en uw bod plaatsen wanneer u wil. 
Commissie = 28% 
Na registratie kan u ook bieden via de app ‘Auctioneers Bernaerts Live’, te downloaden via de app-store.

 

3. met een schriftelijk bod

U vult het 'kooporders'-formulier' in en levert dit ten laatste 24u voorafgaand aan de veiling af aan één van onze medewerkers of bezorgt het ons per e-mail (info@bernaerts.be) of per fax (+ 32 3 248 15 93). De veilingmeester probeert uw lot aan een zo voordelig mogelijke prijs te verwerven. Let wel, hierbij zijn de veilingkosten niet bijgerekend.
Commissie = 22%

4. via telefoon

U vult het 'telefonisch biedingen'-formulier in en levert dit ten laatste 24u voorafgaand aan de veiling af aan één van onze medewerkers of bezorgt het ons per e-mail (info@bernaerts.be) of per fax (+ 32 3 248 15 93). Eén van onze medewerkers belt u op tijdens de veiling om live mee te bieden. U geeft hen te kennen of u mee wilt gaan met het bod of niet. Deze dienst is enkel mogelijk voor biedingen vanaf € 1000.
Commissie = 25%


Stap 3: Betalen

 • Contant: in euro tot een bedrag van € 2999 per afrekening, kosten inbegrepen.
 • Bancontact
 • Een door een Belgische bank gewaarborgde cheque in euro.
  De kosten van inning van cheques zijn ten laste van de koper.
 • Volgende kredietkaarten worden aanvaard:
  Visa, Mastercard of Eurocard (meerkost kan aangerekend worden)
 • Via overschrijving met vermelding van uw naam/klantcode, veiling en lotnummer
  op rekeningnummer 645-1049351-40
  IBAN BE02 645104935140
  BIC/SWIFT JVBABE22
  Gelieve er bij overschrijving rekening mee te houden dat het enkele dagen kan duren vooraleer wij het bedrag op onze rekening ontvangen.
  Het gekochte goed kan pas worden afgehaald na ontvangst van betaling.

Stap 4: Afhalen

Afhaling in onze zalen:

Er is een afsprakenkalender beschikbaar  waarop u vooraf een afspraak kan boeken, ten allerlaatste tien dagen na de eerste veilingdag. Indien deze termijn verstreken is, wordt er een stockagekost van € 5 per dag en per lot aangerekend. Indien u verhinderd bent, kunt u een volmacht verlenen om de aankopen door een derde te laten afhalen, na ontvangst van betaling.

Verpakking en verzending:

Voor kleinere items kunnen wij u bijstaan voor verpakking en verzending. Voor grotere of kostbare stukken vragen wij u zelf transport te organiseren.
Wij kunnen u hier enkele verzendbedrijven aanraden.
Kosten voor verpakking en verzending zijn steeds ter uwer laste en op eigen risico. Gelieve contact op te nemen met shipping@bernaerts.be.

Op een Timed online Veiling

Op deze veiling worden alle loten uitsluitend online per opbod aangeboden met een vaste einddatum waarop het bieden wordt afgesloten.  
U kan uw maximum bod instellen voor elk lot, tot het aangegeven tijdstip. Het ysteem zal automatisch opbieden tegen andere mededingers. Indien u een tegenbod krijgt, verschijnt 'OVERBODEN' op de website.
Daarnaast wordt u ook via email op de hoogte gehouden van het verloop van het biedproces.
Commissie = 30%.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HOE KOPEN TIJDENS LOCKDOWN

Met de veranderende omstandigheden gezien de Covid-19 maatregelen hebben we een nieuwe manier van veiling geïntroduceerd:
de Live Online veiling. Dit wil zeggen dat de veilingmeester in tegenstelling tot op een gewone Live Veiling zal roepen zonder een live publiek. De veiling wordt live gestreamd vanuit de veilingzaal.
Op deze veiling kan dus niet live geboden worden maar er zijn wel 3 alternatieve manieren om te bieden. 

Op een live online veiling 

1: via 'Live bidding'

Voor de veiling:
Vanaf het moment de catalogus online is, kan u een 'prebid' instellen of u kan live mee bieden tijdens de live veiling zelf.  
Er zijn 3 online platformen dat u hiervoor kan gebruiken: Bernaerts LiveInvaluable of Drouotonline

Na registratie en goedkeuring kan u de veiling via livestream mee volgen van achter uw computer of tablet.
Hou er rekening mee dat u zich minstens vijf uur voor aanvang van de veiling dient te registreren voor deelname aan de veiling.

Tijdens de veiling:
Tijdens de veiling meldt  u zich aan  met uw inlog-gegevens en kan u de biedingen live volgen en uw bod plaatsen wanneer u wil. 
Commissie = 28% 
Na registratie kan u ook bieden via de app ‘Auctioneers Bernaerts Live’, te downloaden via de app-store.

  

2: met een schriftelijk bod

Voor de veiling:
U vult het online 'kooporders'-formulier' in en bezorgt het ons per email (info@bernaerts.be), dit ten laatste 12u voorafgaand aan de veiling. 
Of u kan prebids plaatsen op de site van Invaluable, Auction Mobility en Drouotonline.

Tijdens de veiling:
De veilingmeester probeert uw lot aan een zo voordelig mogelijke prijs te verwerven. 
Commissie=22%.

 

3: via telefoon

Voor de veiling: 
U vult het online 'telefonisch biedingen'-formulier' in en bezorgt het ons per email (info@bernaerts.be), dit ten laatste 12u voorafgaand aan de veiling. 

Tijdens de veiling: 
Eén van onze medewerkers belt u op tijdens de veiling om live mee te bieden. U geeft hen te kennen of u mee wilt gaan met het bod of niet. 
Commissie=25%

 

Hoe en wanneer kan ik mijn gekochte loten betalen?

Er zijn verschillende manieren om uw gekochte loten te betalen:

 • Bancontact
 • Kredietkaart (Visa, Mastercard of Eurocard)
 • Via overschrijving met vermelding van uw naam/klantcode, veiling en lotnummer op rekeningnummer
  645-1049351-40
  IBAN BE02 645104935140
  BIC/SWIFT JVBABE22

Gelieve er bij overschrijving rekening mee te houden dat het enkele dagen kan duren vooraleer wij het bedrag op onze rekening ontvangen.

Het gekochte goed kan pas worden afgehaald na ontvangst van betaling.
De betaling dient uiterlijk binnen een termijn van 5 kalenderdagen na de veiling te worden uitgevoerd.

 

Hoe en wanneer kan ik mijn gekochte loten afhalen:

Afhaling in onze zalen:

Onze deuren zijn open voor ophalingen en expertises, enkel op afspraak, voldoend aan de hygiënische voorwaarden.

Er is een afsprakenkalender beschikbaar  waarop u vooraf kan intekenen, waardoor het aantal klanten per keer wordt beperkt en u niet dient aan te schuiven.
Om het contact tussen klanten te beperken zal de inkom via Verlatstraat 18 verlopen en de uitgang via Verlatstraat 20.

In de ontvangstruimte (Verlatstraat 18) zal de 1.5m afstand worden gegarandeerd en zullen er ‘kuchschermen’ worden voorzien.

De betaling zal eveneens achter een ‘kuchscherm’ gebeuren en enkel contactloos (overschrijving/ bancontact/ kredietkaart). We aanvaarden geen cash betalingen.
De afhaling van de stukken zelf gebeurt op afspraak, dus één klant (koppel mag ook) per keer, de aangekochte werken zullen op voorhand worden klaargezet, zodat er een contactloze ophaling kan gebeuren.

Het te volgen parcours zal duidelijk worden gemarkeerd, waar telkens 1.5m afstand wordt gerespecteerd.
Tevens zal er ontsmettingsgel beschikbaar zijn en zullen onze werknemers de hygiëne voorschriften volgen door het dragen van handschoenen en een mondmasker.

Verpakking en verzending:

Het veilinghuis staat niet in voor verpakking en verzending van uw aangekochte stukken.  We kunnen u wel enkele verzendbedrijven aanraden.
Als u uw goederen wil laten leveren, hetzij nationaal, hetzij internationaal, kunnen we u hier enkele verzendbedrijven aanraden. Gelieve hen rechtstreeks te contacteren om een offerte aan te vragen.
Kosten voor verpakking en verzending zijn steeds ter uwer laste en op eigen risico.

 

Contact

Veilinghuis Bernaerts
Verlatstraat 16-22
Museumstraat 25
2000 Antwerpen
België

T +32 3 248 19 21
F +32 3 248 15 93
E info(at)bernaerts.be

contacteer ons

Inschrijven nieuwsbrief

Kantooruren

ma-vr: 9-12u / 13u30-17u30

Bankgegevens

Bank van Breda
Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen
IBAN BE02 6451 0493 5140
BIC/SWIFT JVBABE22

BTW BE0413901869

Links

Intakeformulier (schatting)
Registratie "Mijn account"
Vacatures

Last minute news

Bezoek bij Bernaerts

Fysieke ophalingen, expertises of afleveringen kunnen enkel op afspraak via mail, telefoon of de afsprakenagenda.

Lees meer...

Social Media

Samen met

Drouot Online Logo

Copyright 2021 Bernaerts.eu | privacy- en cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap | Sitedesign by Ozalith.be