NL FR EN

Thinking outside & building inside the box:
verbouwingen bij Bernaerts
Huis Bernaerts / 15 september 2017 15:00

Wegens verbouwingen langs de Verlatstraat 16-22 zal veilinghuis Bernaerts u gedurende enkele maanden ontvangen via de ingang aan MUSEUMSTRAAT 23. De ingang langs de Verlatstraat zal toegankelijk blijven tijdens exposities en evenementen, net als voor grote leveringen. Vorderingen zal u kunnen volgen op onze nieuwe website vanaf de start van de werkzaamheden. Alvast onze verontschuldigingen voor mogelijke hinder.Tijdens de eerste fase van de verbouwingswerken (2012) werd de interne organisatie onder de loep genomen en geoptimaliseerd. De belangrijkste ingreep, het ontpitten van het binnengebied, zorgde voor lucht en licht, een meerwaarde voor de werking van het veilinghuis.
De nieuwe connectie tussen de Verlatstraat en de Museumstraat zorgde bovendien voor een herorganisatie van de interne circulatie, wat de leesbaarheid van het gebouw ten goede kwam. In de tweede fase, net aangevat, zal de administratieve kern van het huis uitgepuurd worden.

Een volume wordt in de ruimte geplaatst, als een kunstobject op zich.  Hierin zitten diverse kantoorfuncties vervat. Bovendien functioneert dit volume als ruimtescheidend object, met een duidelijke zonering tot gevolg. Thinking outside the box op een doorgedreven manier!

Betrokkenheid, interactie en transparantie waren de sleutelwoorden waarrond Stam Architecten diende te werken. De betrokkenheid bij het veilinghuis wordt verstevigd doordat het voorheen onduidelijk ingeplante bureel een duidelijke ontvangstruimte wordt die de interactie van (ver)koper met het veilingteam zou versterken. Het thema 'transparantie', dat het huis Bernaerts kenmerkt als het op duiding over de kunsthandel gaat, wordt veruitwendigd door de doorzichtige vitrinewanden die de burelen van elkaar scheiden. De box met daarin de burelen, zal tijdens exposities bovendien ook als tentoonstellingsobject dienen. Veel meer dan vroeger wordt de kunst die het huis verkoopt, zichtbaar en dit zelfs buiten de expositie-of veilingmomenten. 

 


 
vorige post Home volgende post

Contact

Bernaerts Auctioneers BV
Verlatstraat 16-22
Museumstraat 25
2000 Antwerpen
Belgiƫ

T +32 3 248 19 21
F +32 3 248 15 93
E info(at)bernaerts.be

contacteer ons

Inschrijven nieuwsbrief

Kantooruren

ma-vr: 9-12u / 13u30-17u30

Bankgegevens

Bank van Breda
Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen
IBAN BE02 6451 0493 5140
BIC/SWIFT JVBABE22

BTW BE0789572080

Links

Intakeformulier (schatting)
Registratie "Mijn account"
Vacatures

Last minute news


Gesloten op 11-11.
Fysieke ophalingen, expertises of afleveringen kunnen enkel op afspraak via mail, telefoon of de afsprakenagenda.

Lees meer...


Gewijzigde verkeerssituatie vanaf 3 oktober

Aanleg Zuidpark.
Vanaf 3 oktober tot voorjaar 2023 zal de Vlaamskaai afgesloten zijn.
Ons veilinghuis in de Verlatstraat blijft gemakkelijk bereikbaar via de Leopold De Waelplaats.

Lees meer...

Social Media

Samen met

Drouot Online Logo

Copyright 2022 Bernaerts.eu | privacy- en cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap | Sitedesign by Ozalith.be