NL FR EN

Foto Triggerfinger haalt 5000€ op voor Kinderkankerfonds
Veilingen / 12 juni 2014 0:00

artikel GVA hier
artikel HLN hier
video ATV hier

Triggerfinger veilt unieke print van hun nieuwste albumcover ten voordele van het Kinderkankerfonds
Ingrid Deuss Gallery & Veilinghuis Bernaerts
timed online veiling

afgelopen op maandag 23 juni 

De unieke print van foto van Triggerfinger door Kevin Westenberg haalde een indrukwekkende 5000€. De foto, mét de handtekeningen van de drie bandleden, werd op woensdagavond 18 juni voorlopig toegewezen aan 1200€ aan een online bieder, maar kreeg net voor het afsluiten van de ’timed online’ veiling bij Bernaerts een welverdiend bod van maar liefst vier keer dit bedrag. De koper, die anoniem wenst te blijven, heeft het hart op de juiste plaats, want deze som wordt geschonken aan het goede doel, nl. het Kinderkankerfonds. Zowel de fotograaf, de galeriste Ingrid Deuss, de band als het huis Bernaerts reageren opgetogen. 


www.kinderkankerfonds.be  

www.kevinwestenberg.com  

www.triggerfinger.net  


Kevin Westenberg is niet van de minste. Hij staat al meer dan 25 jaar bekend voor zijn uitdagende en geladen beelden van wereldbefaamde muzikanten, artiesten en filmsterren. Met zijn lichtgebruik, kleur en compositie heeft hij een eigen unieke visuele stijl ontwikkeld. 30 Jaar geleden kwam Westenberg vanuit de VS naar Londen. Zijn studies architectuur liet hij echter links liggen en hij greep naar de camera. Hij werkte zich op tot een van de grote rockfotografen en fotografeerde onder andere: Arctic Monkeys, Robert Plant, U2, Editors, Paul Weller, Rufus Wainwright en Coldplay. Westenberg noemt zijn camera ‘een bloem’. Zijn doel is het beste uit mensen te halen. Hij wil klassieke en tijdloze beelden creëren, en dat doet hij meestal met analoge film. Hij is, filosofisch gesproken, geen fan van de digitale revolutie. Hij is huisfotograaf voor MOJO Magazine, waar hij onder andere de krachtige cover voor het ‘November 2013 issue’ maakte met Sir Paul McCartney. Westenberg werkte reeds voor talrijke publicaties zoals: Rolling Stone, Vogue, Esquire, New York Times magazine,… om er maar een paar op te noemen.
 

                                                                                                                                                                                                                     

Westenberg’s muziekfotografie omvat honderden albums, en daar hoort nu ook die van Triggerfinger bij. De band kwam enkele jaren geleden toevallig met de fotograaf in contact, via de winkel van Dries Van Noten. Van een nieuwe outfit naar een nieuwe opdracht enkele jaren later in het Brusselse Metropoolhotel. Ruben Block, de zanger van Triggerfinger, vertelt: ‘We hadden allemaal foto’s van de verschillende kamers in het Metropoolhotel, want die zijn echt allemaal heel anders. De ene was te smal, de andere te breed, … toen kwamen we uit op die blauwe kamer, en zei Westenberg me: ‘Yeah, you know, it’s got some sort of a Stanley Cubrick atmosphere.’ (imiteert Westenberg)’ De leden van de band zijn alle drie heel tevreden over de samenwerking met de gerenommeerde fotograaf. ‘We hebben al veel fotosessies gehouden en er zijn al heel veel goeie foto’s van ons genomen, maar nooit zeiden we zo snel met drie tegelijk: Ja!’, zegt Polle, de bassist. ‘Je hebt altijd iets in je hoofd van hoe een cover moet zijn: we wilden iets cool, iets bevreemdend. Het is exact geworden wat we wilden, dat is heel straf,’ meent Ruben nog.

 

vorige post Home volgende post

Contact

Veilinghuis Bernaerts
Verlatstraat 16-22
Museumstraat 25
2000 Antwerpen
België

T +32 3 248 19 21
F +32 3 248 15 93
E info(at)bernaerts.be

contacteer ons

Inschrijven nieuwsbrief

Kantooruren

ma-vr: 9-12u / 13u30-17u30

Bankgegevens

Bank van Breda
Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen
IBAN BE02 6451 0493 5140
BIC/SWIFT JVBABE22

BTW BE0413901869

Links

Intakeformulier (schatting)
Registratie "Mijn account"
Vacatures

Last minute news

Werken Verlatstraat in oktober

Er zullen wegenwerken uitgevoerd worden in de Verlatstraat, en dit van maandag 19/10 tot vrijdag 30/10. De rijbaan zal gedurende deze hele periode niet toegankelijk zijn voor verkeer.
Bezoek en leveringen via tijdelijke ingang Museumstraat 25. De voetpaden blijven wel steeds toegankelijk.
Dank voor uw begrip. 

Lees meer...


Bezoek bij Bernaerts

Fysieke ophalingen, expertises of afleveringen kunnen enkel op afspraak via mail, telefoon of de afsprakenagenda.

Lees meer...

Social Media

Samen met

Drouot Online Logo

Copyright 2020 Bernaerts.eu | privacy- en cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap | Sitedesign by Ozalith.be