NL FR EN

6-7 oktober 2021: herfstveiling The Cabinet Sale
Veilingen / 03 oktober 2021 10:31
Het najaar van 2021 zal er een zijn van hoop, rust en gezelligheid na een woelig jaar. Veilinghuis Bernaerts voegt aan dat lijstje graag ook ‘schoonheid’ en ‘kwaliteit’ toe. Van 6 t.e.m. 7 oktober zal er opnieuw een veiling georganiseerd worden met schilderijen van Oude en Romantische Meesters. We nemen nog tot 13 augustus stukken aan voor deze catalogus. Graag geven we u hier reeds een zicht op de werken en objecten die reeds een plekje gekregen hebben in deze veiling.



Het zal een eer zijn om voor onze eerste zitting van start te mogen gaan met een indrukwekkende verzameling zeventiende-eeuwse Antwerpse kabinetten. Dit assortiment uit de private collectie van antiquair Paul de Jonghe omvat een tiental van de mooiste kabinetten vervaardigd op ons grondgebied, geïnspireerd door de uitvoerig versierde reiskoffers of vargueño’s van de Spaanse bezetters.



Naast de magnifieke kabinetten zullen ook een aantal bronzen de revue passeren, met namen als Arthur Waagen, Jean Antoine Houdon en Pierre Jules Mène, om er maar enkele te noemen. Deze laatste wordt beschouwd als een van de pioniers van de negentiende-eeuwse animaliers. Van zijn hand zullen we o.a. een dynamisch sculptuur van twee paarden aanbieden, alsook een groep kwieke jachthonden op het spoor van een konijn.

Daarnaast zal er ook een grote collectie zilverwerk aan bod komen, oorspronkelijk uit de collectie Axel Vervoordt, met verscheidene hoge kandelaars, koffiekannen, borden en dienbladen.


Uit een andere, Oost-Vlaamse privé-collectie citeren we ook enkele blikvangers, zoals verscheidene voortreffelijke meubelstukken uit de Napoleon III-periode en in de Louis XVI-stijl. Ook Italiaans werk zit in deze collectie vervat, zoals een luisterrijk tabernakelfragment met voorstelling van de Madonna, een prachtig bureel met opstand of een koffer ingelegd met schildpad en ivoor.

Bij het segment Oude Meesters komt o.a. werk van Lucas Van Uden, Jan Boekchorst, Frans Floris, Bartolome Murillo en een navolger van Domenichino aan bod, naast oude tekeningen, prenten en cartografie.



De negentiende-eeuwse schilderkunst wordt verder gerepresenteerd door onder meer een magnifieke weergave van de Spaanse Furie door Henri Leys, een subliem gezicht te Venetië door Eloi Noël Bouvard, een vrouwenportret door Alfred Stevens, een zicht op het strand van Blankenberge door François Musin, een woudgezicht door Guillaume Vogels met de opdracht ‘à mon ami Ensor’ en een sfeervol herberginterieur door Franz Meerts.

Ook aan Chinees en Japans porselein zal er geen gebrek zijn, met een blauwgedecoreerde ronde kom uit de Chinese “transitional period”, een paar negentiende-eeuwse Famille rose vazen, een bord met Famille rose decor uit de Yongzen-periode, een kegelvormige vaas uit de Qianlong-periode en een blauwgedecoreerde Japanse Arita-kruik uit de Edo-periode.



Contact:
lara@bernaerts.be
info@bernaerts.be

Veiling
6-7 oktober

Kijkdagen
30 september - 4 oktober
vorige post Home volgende post

Contact

Bernaerts Auctioneers BV
Verlatstraat 16-22
Museumstraat 25
2000 Antwerpen
Belgiƫ

T +32 3 248 19 21
F +32 3 248 15 93
E info(at)bernaerts.be

contacteer ons

Inschrijven nieuwsbrief

Kantooruren

ma-vr: 9-12u / 13u30-17u30

Bankgegevens

Bank van Breda
Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen
IBAN BE02 6451 0493 5140
BIC/SWIFT JVBABE22

BTW BE0789572080

Links

Intakeformulier (schatting)
Registratie "Mijn account"
Vacatures

Last minute news


Gesloten op 11-11.
Fysieke ophalingen, expertises of afleveringen kunnen enkel op afspraak via mail, telefoon of de afsprakenagenda.

Lees meer...


Gewijzigde verkeerssituatie vanaf 3 oktober

Aanleg Zuidpark.
Vanaf 3 oktober tot voorjaar 2023 zal de Vlaamskaai afgesloten zijn.
Ons veilinghuis in de Verlatstraat blijft gemakkelijk bereikbaar via de Leopold De Waelplaats.

Lees meer...

Social Media

Samen met

Drouot Online Logo

Copyright 2022 Bernaerts.eu | privacy- en cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap | Sitedesign by Ozalith.be