NL FR EN

9 oktober: Platformconcert XXX Bram De Looze
Evenementen / 22 september 2022 11:05

 

U houdt van klassieke muziek én de Schone Kunsten? Met eventueel een drankje erbij? Op een luie zondagochtend? 

Dan bent u van harte welkom ons 30e Platformconcert Klassiek. In een gerenoveerde bioscoop uit de jaren 1930 neemt u plaats in het auditorium waar u na een korte duiding van drie highlights uit de nakende veiling een live concert meemaakt, gebracht door 's lands betere muzikanten. 
Op 9 oktober zijn we vereerd om jong talent, één van de meest beloftevolle muzikanten van zijn generatie, Bram De Looze te mogen ontvangen. Hij speelt voor de gelegenheid het meesterstuk 'The Goldberg Variations' van Bach. 

Een inspirerende setting, live muziek én een introductie tot kunstwerken uit de veiling 'The Grand Opening' door Peter Bernaerts, een begeesterd liefhebber.
Mét daarna een vrijblijvende wandeling doorheen de tentoonstelling. 

De Platformconcerten in zaal Platform, waar muziek en de plastische kunsten elkaars klankwand zijn.
 

© Bjorn Comhaire


Programma
The Goldberg Variations, J.S. Bach


Inkom
Zaal Platform, Verlatstraat 18, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 10u
Inleiding door Peter Bernaerts: 10u45
Aanvang concert: 11u

Tickets
€18/ €12 (-26j)

Reservatie via ilse@bernaerts.be 
Betaling kan via overschrijving op rekeningnummer BE64 1112 5123 5552 met vermelding 'Bernaerts Klassiek 9 oktober en aantal tickets '

Online tickets  


© Inside Jazz


BIO BRAM DE LOOZE

De Looze's solocarrière begon op een verrassende manier met ‘Piano e forte’ (2016), een project waarvoor hij historische instrumenten benaderde vanuit een hedendaags perspectief. De overstap naar de Chris Maene's Straight Strung Grand Piano voor ‘Switch The Stream’ (2018) duidde op een hernieuwde zoektocht naar beweging, evolutie en introspectie.
Met ‘Colour Talk’ zet hij dit traject verder op een alweer revolutionair pianomodel, opnieuw zoekende naar vernieuwing van binnenuit.

Als lid van het Belgische LABtrio, dat hij reeds op 16-jarige leeftijd oprichtte, maakte Bram De Looze (°1991) onmiddellijk indruk met zijn unieke combinatie van technische vaardigheid en maturiteit. De Looze werd meteen beschouwd als één van de meest beloftevolle muzikanten van zijn generatie. Een beurs om te studeren aan de hoog aangeschreven New School For Jazz And Contemporary Music in New York luidde het begin van een meer internationale oriëntatie.

De Looze richtte Septych op, een internationaal gezelschap dat opnieuw zijn affiniteit met jazz, klassieke muziek en improvisatie benadrukte. De Looze was de laatste jaren veelvuldig te horen aan de zijde van geestverwanten als Stéphane Galland, Dre Hocevar en Antoine Pierre, maar ook met zijn uitzonderlijke trio met saxofonist Robin Verheyen en Amerikaans drummer Joey Baron, met wie hij MiXMONK (2019) opnam. Een eerbetoon aan een jazzicoon dat ook enkele eigen composities van De Looze bevatte en veel lof oogstte. 

De zaadjes die werden geplant op ‘Switch The Stream’ kiemen verder op ‘Colour Talk’. Je hoort een muzikant die zich heeft bevrijd van alle stilistische beperkingen en restricties. De muziek is nog steeds geworteld in de jazz, maar laat meer en meer ruimte voor invloeden uit de klassieke muziek en vrije improvisatie. Door te schipperen tussen kortere stukken die aanvoelen als nieuwsgierige, onopgeloste puzzels en meer uitgebreide verkenningen, voelt ‘Colour Talk’ opnieuw aan als een ode aan de (her)uitvinding in de grijze zone waar het klassieke idioom en de improvisatorische driften elkaar ontmoeten.

Mocht je De Looze vragen naar zijn huidige positie als artiest, zal hij je naar alle waarschijnlijkheid vertellen dat het allemaal draait om de noodzaak te blijven evolueren. Echter, beschouw je Colour Talk als een uiting van De Looze’s huidige artistieke visie, dan kan je alleen maar vaststellen dat het nu al een hoogtepunt is in een carrière die nog veel meer verrassingen in petto zal hebben. 

 

vorige post Home volgende post

Contact

Bernaerts Auctioneers BV
Verlatstraat 16-22
Museumstraat 25
2000 Antwerpen
Belgiƫ

T +32 3 248 19 21
F +32 3 248 15 93
E info(at)bernaerts.be

contacteer ons

Inschrijven nieuwsbrief

Kantooruren

ma-vr: 9-12u / 13u30-17u30

Bankgegevens

Bank van Breda
Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen
IBAN BE02 6451 0493 5140
BIC/SWIFT JVBABE22

BTW BE0789572080

Links

Intakeformulier (schatting)
Registratie "Mijn account"
Vacatures

Last minute news


Fysieke ophalingen, expertises of afleveringen kunnen enkel op afspraak via mail, telefoon of de afsprakenagenda.

Lees meer...


Gewijzigde verkeerssituatie vanaf 3 oktober

Aanleg Zuidpark.
Vanaf 3 oktober tot voorjaar 2023 zal de Vlaamskaai afgesloten zijn.
Ons veilinghuis in de Verlatstraat blijft gemakkelijk bereikbaar via de Leopold De Waelplaats.

Lees meer...

Social Media

Samen met

Drouot Online Logo

Copyright 2022 Bernaerts.eu | privacy- en cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap | Sitedesign by Ozalith.be