NL FR EN

30 oktober - 7 december: Eros, Eva en Cowboys
Evenementen / 29 oktober 2012 0:00

 

 

 

 

expo: 30 oktober - 7 december telkens van 13 tot 17u30 
          zaal Museum
          Museumstraat 25

          2000 Antwerpen

          03/2481921

 

 

 

Het veilinghuis Bernaerts heeft dit jaar een bijzondere vleugel toegevoegd aan het gebouwencomplex: de Museumzaal, een luxueuze patiogalerie voor vrije tentoonstellingen van bekende beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland. 

 

 

De eerste grote expo aldaar is meteen al een hot event, met spitse humor en fascinerende erotiek in het werk van een internationaal geliefd driemanschap: de Nederlander Peter van Straaten, de Brit Glen Baxter, en de Belg Karl Meersman. Drie kunstenaars die elkaars werk hoogschatten en zich collectief manifesteren tijdens hun show in de Bernaerts Museumzaal !

** Peter Van Straaten toont een groot aantal originelen van zijn roemruchte bestseller LUST – een collectie die bij eenieder niet alleen de lachspieren, maar zeker ook de zinnen zal blijven prikkelen. Bovendien vindt tijdens de vernissage de officiële Belgische introductie plaats van zijn Zeurkalender 2013, de nieuwste bundeling van 365 cartoons-met-datum die al 25 jaar lang niet meer is weg te denken uit honderdduizenden NederBelgische huizen.

 

** Karl Meersman is een van de hoogst begaafde Belgische designers/illustratoren, alom bekend van zijn vlijmscherpe VIP-karikaturen in KNACK en TRENDS. Ook hij combineert humor vaak met erotiek: zijn reizende tentoonstelling AVE EVA (samen met werk van zijn grote geestverwant Félicien Rops) getuigt daar al geruime tijd van. Veel van die opzienbarende Eva’s worden hier nu door Meersman geëxposeerd.
                                                                       
** Glen Baxter is niet alleen huis-illustrator van onder meer het beroemde magazine The New Yorker, maar ook een groot kenner van de Lage Landen. Zo zette hij onlangs in zijn bundel DUTCH SAFARI een aantal typisch Nederlandse zeden, gebruiken en cultuurtjes te kijk: van tulpen tot kaas, van haring tot windmolens, en van Mondriaan tot Rietveld. Alles wordt door de inmiddels beruchte Baxter-cowboys genadeloos onder vuur genomen in kleurrijke spotprenten en doorgelicht met absurdistische one-liners. De originelen van Dutch Safari zijn nu te bewonderen in de Museumzaal.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vorige post Home volgende post

Contact

Veilinghuis Bernaerts
Verlatstraat 16-22
Museumstraat 25
2000 Antwerpen
België

T +32 3 248 19 21
F +32 3 248 15 93
E info(at)bernaerts.be

contacteer ons

Inschrijven nieuwsbrief

Kantooruren

ma-vr: 9-12u / 13u30-17u30

Bankgegevens

Bank van Breda
Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen
IBAN BE02 6451 0493 5140
BIC/SWIFT JVBABE22

BTW BE0413901869

Links

Intakeformulier (schatting)
Registratie "Mijn account"
Vacatures

Last minute news

Highlights veiling juni

Bekijk hier filmpjes van interessante werken die onder de hamer gaan in juni.

Lees meer...


Corona update 5-6-2020

Ophalingen, expertises of afleveringen kunnen enkel op afspraak via mail, telefoon of de afsprakenagenda.

Lees meer...

Social Media

Samen met

Drouot Online Logo

Copyright 2020 Bernaerts.eu | privacy- en cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap | Sitedesign by Ozalith.be