NL FR EN

SCHATTING AANVRAGEN

Schattingen van uw kunstvoorwerpen en inboedels

Om te weten te komen of uw kunstvoorwerpen in aanmerking komen voor één van onze veilingen is het aangeraden om ons in eerste instantie enkele foto’s te bezorgen van de voorwerpen waarvan u een waardebepaling wenst te bekomen. Een duidelijke foto van het stuk of enkele overzichtsfoto’s van de inboedel geven onze experten een eerste indruk over de kwaliteit en de verkoopwaardigheid van uw antiquiteiten. Let op, een waardebepaling kan u niet onmiddellijk verwachten.

U kunt ons deze foto’s bezorgen via post, e-mail (expertise@bernaerts.be) of via het intakeformulier. Gelieve een korte beschrijving, afmetingen en eventuele herkomst te vermelden, alsook, indien mogelijk, handtekening, datum, materiaal en/of gebreken. In de mate van het mogelijke wordt uw aanvraag beantwoord binnen de week na verzending. Krijgen uw goederen een positief advies, dan zullen we u vragen om met deze stukken op onze burelen langs te komen voor een meer accurate evaluatie. Deze schatting is gratis en vrijblijvend. Voor belangrijke stukken en grote inboedels komen we graag aan huis. Voor bepaalde domeinen doet het huis Bernaerts beroep op externe experten. Het gaat o.m. om schilderijen en sculpturen van internationaal gewaardeerde kunstenaars, design, juwelen, wapens en Aziatica.  De kosten die hiermee gepaard gaan worden mogelijk doorgerekend aan de verkoper. Onze experten zullen u hierover op voorhand inlichten.

Schattingen voor onderlinge verdeling/ verzekering/ notariaat

Onze experts staan te uwer beschikking voor het opstellen van een schattingsverslag van uw kunstcollectie, geldend voor privé-gebruik, voor het notariaat of voor verzekeringsmaatschappijen. De kosten voor dergelijke expertise worden op voorhand besproken: afhankelijk van de omvang van de collectie is deze forfaitair of op procentbasis. In dit laatste geval wordt 3% gerekend op de minimale vorkschatting. Belangrijk: dit percentage wordt u terugbetaald indien u binnen het jaar beslist het voorwerp/ de voorwerpen in veiling te brengen: er wordt dan geen 15% maar 12% commissie aangerekend. Zodoende wordt de schatting/ expertise kosteloos.

Een forfaitaire schatting bedraagt € 250 voor het eerste uur (€ 150 vanaf het tweede uur) plus verplaatsingskosten (à rato van € 0,50 per km), dictaat, te vermeerderen met BTW. Deze schattingskost kan niet worden gerecupereerd.

intakeformulier

Klik hier om een online schatting aan te vragen.

Contact

Bernaerts Auctioneers BV
Verlatstraat 16-22
Museumstraat 25
2000 Antwerpen
Belgiƫ

T +32 3 248 19 21
F +32 3 248 15 93
E info(at)bernaerts.be

contacteer ons

Inschrijven nieuwsbrief

Kantooruren

ma-vr: 9-12u / 13u30-17u30

Bankgegevens

Bank van Breda
Ledeganckkaai 7, 2000 Antwerpen
IBAN BE02 6451 0493 5140
BIC/SWIFT JVBABE22

BTW BE0789572080

Links

Intakeformulier (schatting)
Registratie "Mijn account"
Vacatures

Last minute news


Fysieke ophalingen, expertises of afleveringen kunnen enkel op afspraak via mail, telefoon of de afsprakenagenda.

Lees meer...


Gewijzigde verkeerssituatie vanaf 3 oktober

Aanleg Zuidpark.
Vanaf 3 oktober tot voorjaar 2023 zal de Vlaamskaai afgesloten zijn.
Ons veilinghuis in de Verlatstraat blijft gemakkelijk bereikbaar via de Leopold De Waelplaats.

Lees meer...

Social Media

Samen met

Drouot Online Logo

Copyright 2022 Bernaerts.eu | privacy- en cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Sitemap | Sitedesign by Ozalith.be