Ga naar de inhoud

Tijdens de openingsuren van patio25, de nieuwe pop-up zomerbar in de binnentuin van het veilinghuis, kan u naast een drankje ook genieten van verschillende tentoonstellingen.

Vanaf 25 augustus liep de expo ‘STILL’.

Amber Leys, de jongste van de drie, maakt schilderijen waarbij ze als inspiratiebron Helen Frankenthaler, Robert Motherwell en Hans Hofmann aanhaalt.
Amber studeert Interieurarchitectuur aan de Universiteit van Antwerpen. Door de rationaliteit van deze studie is de drang naar experimenteren met haar handen groot, waardoor ze zich liet verdiepen in abstracte kunst vanwege het mysterieuze en tegelijk de openheid. Geïnspireerd door de mogelijkheden van kleur en de persoonlijke beleving die hierachter schuilt, startte de jonge kunstenaar met experimenteren op doek. Haar werken zijn het resultaat van de studie naar attractie tot kleur, het omarmen van subjectiviteit om deze later om te zetten tot eigen interpretatie. Als gevolg; een boeiende interactie tussen werk en kijker, door de intieme connectie tot bepaalde kleurtonen.
De serie ‘Feeling Through Color’die ze hier zal presenteren, is een reeks van schilderwerken waarbij Amber haar inspiratie vond in de atmosferische kwaliteit van dieptewerking in kleur. Voor deze ging ze op zoek naar hoe men kleuren waarneemt en hoe de kijker wordt betrokken door te werken met bepaalde kleurcombinaties en verhoudingen. De beleving en emotie rond kleur wordt universeel verklaard door verschillende theorieën rond gemoedstoestand, maar het verhaal en de emotie dat een bepaalde kleur met zich meebrengt blijft voor elk individu anders. Door diepte te creëren en aan de hand van een spel van maten en verhoudingen, wordt de onschuldige kijker meegesleept in het verhaal van kleur en de persoonlijke beleving hiervan.
@amber_leys

Birgit Stulens, fotografe, balanceert op de grens van realiteit en abstractie om, spelend met licht en schaduw het concept Tijd te onderzoeken.
Het onopvallende, het weerkerend patroon, het terugkerende, het contrast halen de bovenhand in Stulens’ fotografie. Een realistisch onderwerp evolueert naar abstractie, alsof het beeld een schilderij wordt.
Concepten van tijd, herhaling, het bevriezen van een moment, subtiele verschillen in licht en schaduw typeren haar werken, alsof de afbeeldingen in stilte verzonken liggen. Het besef dicht bij de natuur te staan en van onze beperkte tijd in deze wereld maken haar gevoelig voor kwetsbare en ‘futiele’ thema’s. What’s wrong about love and respect for all living beings?
@birgitstulens_photography

Klaar Prims, glaskunstenaar, maakt gestileerde objecten en gebruiksvoorwerpen in handgeblazen glas.
Opgeleid als interieurarchitecte, distilleert Klaar Prims uit glas dit van nature moeilijk te hanteren materiaal eenvoud. Om zand en hitte om te zetten in puurheid, heb je niet alleen een specifieke visie en gevoel voor creativiteit nodig. Het is vooral een kwestie van intensief onderzoek en hard werken. De creaties van Prims zijn present in tal van internationale collecties. Ze ontving voor haar werk in maart 2022 terecht het ‘Handmade in Belgium’-label. Een deel van deze collectie mondgeblazen en gesofisticeerd hedendaags glaswerk werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt.
@klaarprims.be

Meer info:
Ilse Aerts
gallery@bernaerts.be
03 248 19 21