Ga naar de inhoud

Expo’s @patio25

10 augustus – 3 september

Tijdens de openingsuren van patio25, de pop-up zomerbar in de binnentuin van het veilinghuis, kan u naast een drankje ook genieten van verschillende tentoonstellingen.

‘Scenes’
Rudy Trouvé & Isabelle Le Tutour

24 augustus – 3 september

Zanger-gitarist en schilder Rudy Trouvé is een vaste waarde bij Bernaerts. Niet alleen was hij bij de eerste editie van Patio25 van de partij, hij opende o.m. ook zaal Platform in 2012 met een improvisatie bij de film ‘A nous la liberté’. Deze zomer presenteert hij in zijn typische kleurrijke stijl zgn. A4-schilderijen waarin thema’s als eenzaamheid, moeizame relaties en depressies niet gemeden worden. Als ongekroonde koning van de Antwerpse underground-scène doet hij sinds de jaren 1980 in zijn schilderijen verslag van het nachtleven. Een rauwe kroniek met humoristisch kantje. 

Isabelle Le Tutour (°1997) is een jonge artieste die vanuit strakke vlakken, restruimtes en een grote liefde voor kleur collages, schilderijen en driedimensionaal werk maakt. Haar werken zijn een combinatie van vrije illustraties en beelden gecreëerd uit fascinatie voor waarneming van gebouwen, objecten en ruimtes. 

U kan deze werken ter plaatse of via onze store kopen.

Contacteer Ilse als u meer info wenst gallery@bernaerts.be.
De werken kunnen worden afgehaald tijdens de kantooruren (9-12u & 13-17u).
Verlatstraat 18, 2000 Antwerpen

@patio25_
Donderdag – vrijdag vanaf 18u
Zaterdag – zondag vanaf 14u
ingang Bernaerts_Gallery, Museumstraat 25

‘Curves’
Koen Liekens & Stefanos Rokos

10 – 20 augustus

Stefanos Rokos is geen onbekende voor Bernaerts Gallery . Deze internationaal gelauwerde artiest tekende present in 2015 (‘Revert to Disarray’) en bracht in 2019 met de ‘No More Shall We Part’-expo hommage aan zijn vriend Nick Cave. Hij kreeg datzelfde jaar voor deze expositie een ereplaats in het prestigieuze Benaki museum van Athene. De meester graficus presenteert hier op deze duo-expo enkele van zijn superieure houtsneden en kleurenlitho’s, o.a. uit de ‘No More Shall We Part’-show. In premiere ook zijn meest recente werk, ‘Keepsake III’.

Al sinds de jaren 1980 schildert Koen Liekens in de luwte aan een eclectisch maar consequent oeuvre. Omdat hij zelf zijn doeken opspant, kan hij laveren tussen enerzijds een introspectief moment met kleinere, dromerige landschappen en anderzijds grote doeken waarin hij een schalkse dialoog durft aan te gaan met de Groten uit de prentkunst als bijvoorbeeld een Breughel. “Zoekend naar beelden die nog niet bestaan” is een uitspraak van een schilder die al decennia trouw blijft aan zijn eigen beeldtaal en daardoor zijn plaats verdient in de hedendaagse kunstscene.

Hoewel deze expo is afgesloten, blijven de werken nog tot 3 september online te koop via onze store.
Contacteer Ilse als u meer info wenst gallery@bernaerts.be.
De werken kunnen worden afgehaald tijdens de kantooruren (9-12u & 13-17u).
Verlatstraat 18, 2000 Antwerpen

@patio25_
Donderdag – vrijdag vanaf 18u
Zaterdag – zondag vanaf 14u
ingang Bernaerts_Gallery, Museumstraat 25