Ga naar de inhoud

dubbelpunt – côlon – Doppelpunkt

In 1991 zag Horst Linn het werk van Willo Gonnissen tijdens de Euregionale in het Ludwig Forum in Aken. Die eerste kennismaking was het begin van een jarenlange vriendschap en regelmatige samenwerking.

Alhoewel ze tot verschillende generaties behoren en hun werk fundamenteel verschilt, zijn Horst Linn en Willo Gonnissen zeker ook zielsverwanten. Naast deelnames aan tal van groepstentoonstellingen exposeerden Horst Linn en Willo Gonnissen ook samen in duopresentaties in Galerie Voss (Dortmund, 2001, 2014) en in Galerie Benoot (Oostende, 2005).

Dit project kwam tot stand in samenwerking met arteVentuno Hasselt en Galerie Voss Dortmund.

Willo Gonnissen

De eenvoudige tekeningen, schilderijtjes, collages en kleine objecten van Willo Gonnissen (°1959, Sint-Truiden) zijn tegelijk cerebraal en poëtisch. Herkenbare, soms banale motieven vermengen zich vaak met typografische elementen, met elementen uit de kunstgeschiedenis en met abstracte vormen. Vaak worden de werken in reeksen gepresenteerd. De kijker die betekenissen en verbanden zoekt komt echter nooit verder dan gissingen en veronderstellingen waarbij mentale verklaringen zich omzetten in emotionele verwondering.

Horst Linn

Horst Linn (°1936, Friedrichsthal / Saar, Duitsland) werkt met vlakke metaalplaten uit aluminium, ijzer of staal of met papier en karton. Hij snijdt, vouwt, plooit en verbindt. Hij gebruikt enkel rechte lijnen, heldere hoeken en strakke bogen, gemaakt met liniaal, passer en winkelhaak. Zo ontstaan er ruimtelijke objecten met een volume, een dikte, een reliëf, een overlapping, een doorkijk en vaak ook een schaduw. Zijn werk ligt in de traditie van geometrische abstractie, constructivisme en minimalisme.

vernissage 16 september van 15u tot 18u
inleiding: Peter Bernaerts
tentoonstellingsconcept: Frank Hendrickx

Bernaerts_Gallery
Museumstraat 25

16/09 – 14/10
woe – za 14u – 18u