Ga naar de inhoud

Machtelinckx/ Økland

20.02.2025

Ruben Machtelinckx (gitaar)
Nils Økland (viool)

@Erik Bogaerts

Ruben Machtelinckx + Nils Økland

Al tien jaar volgt Ruben Machtelinckx een buitengewone weg in de Belgische en Europese geïmproviseerde muziek. Als gitarist, maar evenzeer als componist. Hij werkte samen met toonaangevende musici als Arve Henriksen, Jakob Bro, Evan Parker en vele anderen.

Duo’s lijken goed te passen bij gitarist Ruben Machtelinckx: een samenspel tussen twee individuen. Na projecten met Arve Henriksen, Thomas Jillings (Linus), Karl Van Deun en Frederik Leroux (Poor Isa) zal hij hier samenwerken met Nils Økland.
Nils Økland is een innovatieve violist en hardanger fiddle specialist die actief is als muzikant en componist sinds het midden van de jaren 80. Veel van zijn muziek werd uitgebracht door het toonaangevende label ECM.

Het duo kiest voor het puur akoestische. Het repertoire bestaat uit composities en improvisaties die allesbehalve hermetisch zijn.
De muziek synthetiseert jazz, geïmproviseerde muziek, folk en hedendaagse compositie in een originele artistieke expressie.

Tickets € 15 (-26jaar € 12)

U kan 4 tickets voor 1 concert kiezen, dan hebt u een privétafeltje.

 

Inkom Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be

Betaling
kan online via deze betaallink of via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Jazz februari en aantal tickets ‘