Ga naar de inhoud

70 amateurkunstenaars veroveren plek in Koninklijke Bibliotheek van België

Recordaantal inschrijvingen voor De Nationale Expo, editie Ensor

29/05/2024 –  Bijna 3.000 amateurkunstenaars stuurden een werk in voor De Nationale Expo, editie Ensor, een wedstrijd en tentoonstelling van VRT en museumPASSmusées. De 70 winnaars zijn vandaag bekend. Van 28 juni tot en met 31 juli kan je hun werk gratis bewonderen tijdens de tentoonstelling in KBR, de Koninklijke Bibliotheek van België in hartje Brussel. Daarmee treden de kunstenaars letterlijk in de voetsporen van James Ensor, aan wie KBR vlak daarvoor nog een expo heeft gewijd.

De verschillende kunstwerken van De Nationale Expo zullen ook geveild worden ten voordele van Kom op tegen Kanker. De veiling start via deze link online op donderdag 20 juni om 14.00 uur en zal live worden afgehamerd op donderdag 27 juni om 20u30.

De Nationale Expo, editie Ensor
28 juni tot en met 31 juli
KBR
Kunstberg 28
1000 Brussel
(gratis toegang).

Vanessa Braekeveld, curator KBR: “Wat een traktatie om door zo’n veelheid aan werken te mogen gaan. We zijn heel blij dat er op deze manier een verlengstuk komt aan onze Ensor-tentoonstelling. De variëteit van de werken en hoe de kunstenaars zich lieten inspireren door Ensor is indrukwekkend. Ensor blijft tot op vandaag tot de verbeelding spreken.”