Ga naar de inhoud

Matthias Van den Brande – Fields of Color

26.03.2025

Matthias Van den Brande – sax
Tijs Klaassen – bass
Wouter Kühne – drums
Jean-Paul Estiévenart – trompet

@Victoriano Moreno
Stap binnen in de wondere wereld van ‘Fields of Color’, het nieuwe project van jazz saxofonist en componist Matthias Van den Brande. Geïnspireerd door de indrukwekkende schilderijen van Mark Rothko , brengt dit project een levendig palet van geluiden en gevoelens tot leven.
Met zijn grote fascinatie voor Rothko’s kunst heeft Matthias zich laten leiden door de intense emoties en subtiele nuances die in de schilderijen van Rothko te vinden zijn. Net zoals Rothko’s doeken een diepgaand gevoel van spiritualiteit overbrengen door middel van kleur, licht en compositie, streeft ‘Fields of Color’ ernaar om een vergelijkbare diepte en rijkdom aan klanklandschappen te creëren.
Dit intrigerende project brengt niet alleen Matthias Van den Brande’s bestaande trio naar voren, maar verwelkomt ook de veelgeprezen trompettist Jean-Paul Estiévenart, die een extra dimensie van expressiviteit en virtuositeit toevoegt aan de muzikale verkenning.
Samen creëren ze een symfonie van kleuren en klanken, waarbij elke noot een penseelstreek is op het canvas van de verbeelding. Het is een viering van creativiteit, een ode aan de kracht van kunst en een uitnodiging om de diepte van het menselijk bestaan te verkennen door de universele taal van muziek.

Tickets € 15 (-26jaar € 12)

U kan 4 tickets voor 1 concert kiezen, dan hebt u een privétafeltje.

 

Inkom Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be

Betaling
kan online via deze betaallink of via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Jazz maart en aantal tickets ‘