Ga naar de inhoud


Duo Delannoye (sax) & Andrioli (piano)
‘Dining in the Dark’ 

Een magistrale ontmoeting tussen tenor saxofonist Steven Delannoye en pianist Nicola Andrioli. Ze staan garant voor een briljant en energierijk individueel spel, een uitzonderlijke communicatie, met een geweldige mix van composities, kortom een verlichtend palet van de jazz in al zijn vormen en het openen van deuren naar 20ste eeuwse klassieke muziek…
Wat Steven en Nicola zo compatibel maakt, ook al zijn ze nog aan het begin van hun loopbaan, is het gemak waarmee ze elkaar heen en weer duwen over de lijn tussen moderne en pre-moderne muziek.

Nicola Andrioli (pianist – componist)
Nicola Andrioli werd in 1977 in Brindisi (Italië) geboren in een familie van muzikanten.
Na zich te hebben gespecialiseerd in hedendaagse muziek en het repertoire van Ravel, is hij de weg van de jazz ingeslagen, gefascineerd door de vrijheid en het experimentele van deze muziek, zowel in improvisatie als in compositie.
Hij behaalde zijn diploma’s in Italië (klassieke muziek en jazz) en in Frankrijk
(DFS aan het Conservatoire National Supérieur de Paris).
In 2011 behaalde hij een Master Jazz Piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, met “de hoogste
onderscheiding”.
Hij studeerde ook met : Kevin Hays, Aaron Gooldberg, George Cable, Kenny Barron, Barry Harris, Ran Blake, Diederick Wissels, Dave Liebman Liebman, Rick Margitza, Archie Sheep, Marc Turner, Billy Hart, Enrico Pieranunzi.
Hij heeft aan talrijke wedstrijden deelgenomen en verschillende prijzen gewonnen, waaronder
– 1e prijs in de Luca Flores wedstrijd 2009 – Halve finalist in de Montreux Jazz
Halve finalist van de Montreux Jazz Piano Competition 2006. – Halve finalist van de Martial Solal competitie 2006
– 2e Prijs op de “Ethno-Music Contest” in Milaan (2005) – “Special erkenning” bij de “Prijs Massimo Urbani” wedstrijd 2003 – 1ste prijs bij deFriederich Gulda International Competition (2001).
Hij heeft gespeeld met Philip Catherine, Toots Thielemans, Richard Galliano, Bert Joris, Rick Margitza, Archie Shepp, Ran Blake, John Ruocco, Hij heeft ook verschillende albums opgenomen, de laatste onder de naam Philip Catherine “Coté Jardin” en twee albums onder zijn eigen naam: Nicola Andrioli Paris 4tet, “Pulsar” en Nicola Andrioli “Alba” (Dodicilune Records).
Hij schrijft voor trio, kwartet en kwintet, en heeft uitgebreide ervaring als ervaring als instrumentalist in vele contexten, van solo tot symfonisch symfonie orkest.

Steven Delannoye
Na zijn muziekstudies in België en na gewerkt te hebben met enkele van de beste Europese artiesten en ensembles, waaronder: Eric Vloeimans, Stéphane Belmondo, Jakob Bro, Bert Joris, Toots Thielemans en het Brussels Jazz Orchestra, werd saxofonist Steven Delannoye in 2009 geselecteerd om een jaar door te brengen aan de prestigieuze Manhattan School of Music in New York, met een beurs van de Belgian American Educational Foundation (B.A.E.F.). Op de Manhattan School of Music werkte hij intensief samen met pianist Phil Markowitz die zijn ervaringen deelde met Michael Brecker, Joe Lovano en Dave Liebman van de Saxophone Summit’. Steven Delannoye’s huidige projecten zijn zijn New York Trio met internationale gasten, en een hedendaags jazz kamerduo met celliste Lode Vercampt, vermaard in klassiek en improvisatie.
De periode 2012-2014 is Delannoye ‘Artist In Residence van de K.U.Leuven’.
Steven staat overal bekend om zijn moderne en energieke sound en zijn verfijnde spel.

Tickets
1 concert = € 15
4 concerten = € 60
(-26jaar: € 12 of  € 48)

Inkom: Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)
Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u

Reservatie via ilse@bernaerts.be

PERS 
Steven Delannoye/Nicola Andrioli
Dining In The Dark
****
El Negocito Records – 51:81
In duo spelen vraagt concentratie en muzikale verstandhouding, wat als gegoten zit bij deze twee rasmuzikanten. Ze kennen elkaar door en door, zijn dertigers en hebben beiden een maturiteit in jazz en klassiek.
Nicola Andrioli, pianist bij Philip Catherine, laat zich de jongste tijd nog opmerken bij nieuwe projecten, o.a. met Lorenzo Di Maio (Black Rainbow), zangeres Barbara Wiernik (Complicity) en Manolo Cabras (Melys In Diotta). Steven Delannoye vormde na zijn studies aan Manhattan School of Music zijn New York
Quartet. Hij is saxofonist bij Antoine Pierre’s Urbex en speelt in duo met de klassieke
cellist Lode Vercampt. Dit is geen toevallige ontmoeting, wel een klik tussen beiden toen ze al eens samen
musiceerden. Ze voelden zich helemaal klaar om het live in de Jazzstation (4 februari 2015) vast te leggen. Drie stukken van Delannoye, twee van Andrioli en om af te sluiten de standard Body And Soul.
De titel verraadt enigszins de intimistische flow waarop het album drijft. Heel fijngevoelige kamerjazz. Soms neigt het naar hedendaags klassiek en minimalisme, al blijft de drive zeer jazzgericht. Een bijzonder smaakvol, intens te degusteren album, lekker bij kaarslicht. Omdat het een liveopname is, hoor je applaus tussen de nummers, wat de sfeer wat breekt.

(Bernard Lefèvre)
Steven Delannoye (ts), Nicola Andrioli (p)
Datum: september 20, 2016