Ga naar de inhoud

8 – 10 oktober Live veiling:
Classic vs. Modern
including the LO&S mansion

In het hart van de stad Antwerpen bevindt zich een uniek ‘hôtel de ville’, ingericht in Parijse stijl. Sommigen frequenteerden er misschien de boetiek LO&S, een vaste waarde op vlak van high-end kledij, die momenteel een nieuwe locatie gevonden heeft.

Het met zorg samengesteld interieur van dit indrukwekkende pand moet niet onderdoen voor de grandeur van de erfgoedwaarde van het pand en komt in oktober onder de veilinghamer bij Bernaerts.

Het grootse salon, ingericht met de bordeaux tinten van de rouge-griotte, bevat onder andere verfijnd Louis XVI, Directoire en Empire meubilair en decoratieve stukken. De eminentie die mode-icoon Tonny Linders in zijn luxe boetiek verwezenlijkt, trekt hij door in zijn warme thuis die hij op de bovenste verdiepingen van het door hem gerenoveerde stadspaleis creëerde.
De kavels zullen ter plaatse te bezichtigen zijn tijdens de kijkdagen van 3 t.e.m. 7 oktober.

Naast Lo&S-collectie komt ook de belangrijke collectie van wijlen Boris Rousseeuw, oprichter van Carbolineum Pers, onder de hamer. Uit een andere significante collectie bieden we dan weer een magnifieke ‘Prediking van Johannes’ door Karel Van Mander aan. Deze Oude Meester wordt geflankeerd door de Moderne Meester Jef Verheyen met zijn diepblauwe ‘Hora est nos de somno surgere’ uit 1976.

Deadline inbreng
Voor deze veiling nemen wij nog stukken aan t.e.m. 28 juni.
Indien u graag stukken wilt toevoegen aan deze veiling, naast de indrukwekkende LO&S-collectie, kan u ons steeds foto’s mailen via info@bernaerts.be. Onze experten geven dan zo snel mogelijk hun vrijblijvend advies door.