Ga naar de inhoud

Matt Watts & Nicolas Rombouts
+ Kris Dane

MATT WATTS//NICOLAS ROMBOUTS – SCHEIDING/ZELFMOORD

Op een avond in november 2020 spraken Belgisch kunstenaar Nicolas Rombouts en Amerikaanse-Brussels kunstenaar Matt Watts af in Nicolas zijn opnamestudio Studio Caporal, vlak achter het Antwerpse Centraal station. Een week na de zelfmoord van hun vriend, de kunstenaar Loloman (aka Ward Zwart) en midden in de nasleep van een gefaald huwelijk, getekend door pijn, verslaving en depressie, hadden ze elkaar aan de telefoon gesproken en wilden ze samen een opnamesessie doen.

Die avond deelden ze hun verlies in woorden, en op een gedempte piano, een contrabas en electronica. Ze deelden ook hun composities en improviseerden er nieuwe, en tegen de volgende dag was hun nieuwe album Muted Songs for Piano klaar. Bedoeld om in één ruk van begin tot einde te worden beluisterd.

Je hebt door de ruimte gereisd en kijkt dan met een telescoop terug naar deze Aarde, een eenzaam mausoleum van herinneringen – klanken die je bijna kan horen, beweging die je bijna kan voelen, hoewel je weet dat ze voorgoed verdwenen zijn tegen het moment waarop hun licht jouw oog bereikt.

Kris Dane is een singer songwriter die al bijna twee decennia lang het muzikale landschap betovert met zijn unieke composities, die niet onder te brengen zijn in gevestigde genres. Kris Dane heeft een eigen muzikale universum gecreëerd met zijn aardse kalmerende stem en laid-back gitaarspel.

Hij brengt zijn welsprekende poëzie niet alleen over via de teksten van zijn songs, maar ook via zijn melodieën, die een zeker gevoel van innovatieve nostalgie oproepen, soulvol en meeslepend.

‘LEVITATE’ is Kris Dane’s zevende studio album.

Tickets
€ 15 (-26jaar € 12)
Als u 4 tickets voor 1 concert koopt, kan u een tafel apart reserveren. Laat dit wel even weten bij reservatie.
(ilse@bernaerts.be)

Inkom: Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)
Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u

Reservatie via ilse@bernaerts.be