Ga naar de inhoud

Anneleen Boehme solo & Steenaerts/ Tassin

9.04.2024

Anneleen Boehme solo – contrabas

Steenaerts Patrick – gitaar
Tassin Julien – gitaar

Anneleen Boehme kreeg vooral bekendheid bij het brede publiek als bassiste bij het vermaarde LABtrio, met aan haar zijde twee andere klasbakken uit de Belgische scene: Lander Gyselinck en Bram De Looze. Onder impuls van Jazz Middelheim richtte ze als deel van een creatie-opdracht een gloednieuw ensemble op: Grand Picture Palace. Hier verenigde ze haar twee grote muzikale liefdes: jazz en klassiek. De gelijknamige en fel gesmaakte plaat die in het voorjaar van 2021 bij W.E.R.F. Records verscheen, zette Anneleen meteen ook op de kaart als een bijzonder getalenteerde componiste. Het concert op Jazz Middelheim jongstleden leverde niet alleen een staande ovatie op, maar werd bovendien door verschillende journalisten geroemd als één van de hoogtepunten van het festival. Intussen heeft Anneleen een eigen soloplaat ‘Grand Picture Palace’ opgenomen bij WERF Records.

Iedereen Klassiek KLARA

Julien Tassin en Patrick Steenaerts hertekenen de contouren van het gitaarduo en geven daarbij blijk van een verrassende alchemie. Hun vrije en vaak gezamenlijke improvisaties zijn zowel uit chaotische klanken als uit tonale en atonale harmonieën opgebouwd. Ze nemen de vorm aan van dialogen waarvan een intense en haast theatrale expressiviteit uitgaat. Hun muziek is een verrassende mix van jazz, klassieke en experimentele muziek, soundscapes en noise. Net voor het verschijnen van hun eerste album zal dit duo tijdens dit optreden een aantal composities in avant-première brengen. Een origineel, levendig en compromisloos repertoire!

Tickets € 15 (-26jaar € 12)

Als u 4 tickets voor 1 concert koopt, kan u een tafel apart reserveren. Laat dit wel even weten bij reservatie.

 

Inkom Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be

Betaling
kan online via deze betaallink of via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Jazz april en aantal tickets ‘