Ga naar de inhoud
Willem Elsschot is vijftig jaar geleden gestorven. Dat gaat gepaard met veel beschaafd gedruis en vertier. De luisteraar van Klara zal het geweten hebben.
Er is niet enkel de reeks van Pat Donnez, ’Zot van Elsschot’, die elke zondag loopt van 10 tot 11 op Klara, de zender verkocht zelfs het… bed van de auteur.

In de reeks ’Zot van Elsschot’, wordt de gekte die een schrijver teweeg kan brengen gecultiveerd. Maar het kan nog gekker. Klara vond na een uitvoerige speurtocht de slaapkamer en het bed van Elsschot. En dat werd geveild ‘ten faveure een goed doel’ op een avond die geheel in de geest en de traditie van Willem Esschot/Alfons de Ridder staat. Het resultaat zal te horen zijn op zondag 31 oktober in de laatste aflevering van Zot van Elsschot. Het belang van het echtelijk bed voor Elsschot bleek al in zijn boek ‘Kaas’.

Tijdens de expodagen lazen volgende persoonlijkheden voor uit werk van Elsschot:

donderdag 21 oktober 17-19u Tine Embrechts
donderdag 21 oktober 19-21u Johan Petit

vrijdag 22 oktober 14-16u Vanessa Broes
vrijdag 22 oktober 16-18u Andy Fierens

zaterdag 23 oktober 14-16u Vanessa Broes
zaterdag 23 oktober 16-18u Andy Fierens

zondag 24 oktober 10-12u Johan Petit
zondag 24 oktober 12-14u Tine Embrechts

“Het echtelijk bed vind ik de meest geschikte plaats voor het bespreken van ernstige aangelegenheden. Daar ben je tenminste alleen met je vrouw. De dekens dempen de stemmen, de duisternis bevordert het nadenken en daar je elkander niet kunt zien, wordt geen van beiden beïnvloed door de aandoening van de tegenpartij. Daar wordt alles medegedeeld wat men met open vizier niet goed durft te zeggen en daar was het dan ook dat ik, toen ik goed op mijn rechterzijde lag, na een inleidende stilte aan mijn vrouw zei, dat ik koopman ging worden.”

Voor meer info: www.klara.be