Meteen naar de inhoud
Lot 1180. Cristof Yvoré (1967-2013). 'Untitled', 2011. Est.: € 3000-4000

13 + 15 juni: ‘Patchwork’ veiling

Kijkdagen
8 – 12 juni
10u – 18u

Veiling
13 juni, 14u en 19u
15 juni, 14u en 19u

Catalogi online
vanaf 26 mei (voor Live veiling)
vanaf 7 juni (voor Timed Online veiling)

Platformconcert Klassiek
Four Aces Guitar Quartet
zondag 11 juni 11u

In de veiling van 13 en 15 juni worden zowel klassieke als moderne stukken aangeboden: Oude, Romantische & Moderne Meesters, bronzen, heiligenfiguren, juwelen, schouwgarnituren en zilver zullen de revue passeren. Geïnspireerd door een grote reeks Kuba-textielen die in de Timed Online veiling aangeboden zullen worden (van 8-19 juni), kreeg deze veiling de toepasselijke naam ‘Patchwork’.

Twee verschillende collecties verdienen speciale vermelding: de verzameling die wordt verkocht omtrent het faillissement van een private-equity onderneming en een deel van de archieven Jan Hoet (volgend op de twee verkopen die we hierrond al mochten organiseren in 2021 en 2022). De eerste collectie wordt verkocht in opdracht van de curatoren Mr. S. Boeynaems, Mr. Ch. Hendrickx en Mr. N. Taeymans, aangesteld over het faillissement NV Merit Capital en bevat werken van onder meer Rinus Van De Velde, Folkert de Jong en Jan Cobbaert. Het Hoet-archief zal dan weer Antoine Mortier, James Lee Byars, Luc Tuymans en meer in de aanbieding hebben. Ook komt uit een Antwerpse collectie een bronzen sculptuur van Jean-Michel Folon en een indrukwekkende Tom Wesselmann-zeefdruk.

Ook de klassieke Oude en Romantische meesters ontbreken niet: naast enkele landschapstaferelen, zoals een van de bekende heuvelachtige rivierlandschappen van het atelier van Joos De Momper en een arcadisch landschap in de omgeving van Zuccarelli zijn er ook meer religieus geïnspireerde werken, w.o. de Annunciatie (naar Murillo), het bezoek van Maria aan haar nicht Elisabeth (naar Rubens) en Salomé (navolger van Pieter Paul Rubens). Het mythologische verhaal van Odysseus en Nausicaa (navolger Jordaens), een dubbelportret toe te schrijven aan Nicolaes Maes, een tempeltafereel van Nicolas Poussin (navolger) en een kattenconcert naar David Teniers uit de 17e eeuw vervolledigen deze selectie.

Lot 161. Jean-Baptiste Robie (1821-1910). Stilleven met zilverwerk, rozen, druiven en juwelenkistje. Est.: € 8000-10000

Een stilleven met Renaissance pronkbeker van de romantieker Jean-Baptiste Robie schittert naast andere werken van o.m. Emmanuel Noterman (zelfportret), Eugene Siberdt (interieur) of nog Max Carlier (stilleven met fruit en bloemen).

Daarnaast ook enkele bronzen beelden van Amorgasti tot Jan Desmarets over Marioton, Mène, Dubois, Van Den Kerckhove, Mombur en Moulin. Afsluitend vermelden we ook nog een paar zilveren kandelaars uit de Louis XIV-periode en juwelen.

Lot 297. Antoine Amorgasti (1880-1942). Tijger in gevecht met slang, 1921. Est.: € 1200-1500

De lente worden zoals gebruikelijk afgerond met een veiling Werk op Papier, waarbij onder meer Frans Masereels “L’éléphant” naast werk van Roger Raveel gecatalogeerd werd. Van eenzelfde inbrenger komen twee tekeningen van Jan Fabre en een materieverf-tekening van Bram Bogart onder de hamer. Ook vermelden we een tekening van Rik Wouters en een studietekening van Paul Delvaux, de befaamde kleurenlitho ‘Sugar’ van Allen Jones, grafiek van Gilbert De Cock en een inkttekening van Jef Verheyen. De reeds aangehaalde veiling van het Jan Hoet-archief zal daarnaast de kers op de taart zijn van deze laatste veilingdag van het seizoen.

Lot 1215. Rinus Van De Velde (°1983). 'I told you again and again to never leave the studio door open, I told her', 2015. Est.: € 5000-6000

Kijkdagen
8 – 12 juni
10u – 18u

Veiling
13 juni, 14u en 19u
15 juni, 14u en 19u

Catalogus online
vanaf 26 mei (voor de Live veiling)
vanaf 8 juni (voor de Timed Online veiling)

Platformconcert Klassiek
Four Aces Guitar Quartet
zondag 11 juni 11u

Parkeren 
Er is een laad-en loszone voor onze deur in de Verlatstraat, of u kan parkeren in één van de ondergrondse parkings vlakbij: parking Kooldok of Steendok (op 5 min wandelafstand).

Afhalen
Op afspraak en na ontvangst van betaling kan u uw werken komen afhalen tussen maandag 19 juni en vrijdag 30 juni, tussen 9-12u en 13-17u en op zaterdag 24 juni tussen 10 en 13u.

Veelgestelde vragen

Bieden
U kan op vier verschillende manieren een bod uitbrengen:

 1. In onze zaal Platform, Verlatstraat 18, Antwerpen.
  U ontvangt een biednummer na registratie aan de balie, vanaf een half uur voor de start van de veiling.
  Commissie = 25%
 2. Online: u kan een ‘prebid’ instellen of u kan ‘live’ online mee bieden tijdens de live veiling zelf.
  Er zijn 3 online platformen die u hiervoor kan gebruiken: Bernaerts Live of de app ‘Auctioneers BernaertsInvaluable of Drouotonline 
  Tijdens de veiling meldt u zich aan en kan u de biedingen live volgen en uw bod plaatsen.
  Commissie = 28%
 3. Plaats met uw Bernaerts account een schriftelijk bod via de online catalogus, of mail het kooporder naar info@bernaerts.be, ten laatste 12u voorafgaand aan de veiling. De veilingmeester probeert uw lot aan een zo voordelig mogelijke prijs te verwerven.
  Commissie = 25%
 4. Vraag met uw Bernaerts account een telefoonlijn aan via de online catalogus of mail uw telefonische bieding door via info@bernaerts.be, ten laatste 12u voorafgaand aan de veiling. Eén van onze medewerkers belt u op tijdens de veiling om live mee te bieden.
  Commissie = 25%