Ga naar de inhoud

Alderson

16.12.2023

Nel Ponsaers – zang, rhodes, synth
Mirko Banovic – bas
Filip Wauters – gitaar
Frederik Meulyzer – drums en percussie

Nel Ponsaers, bekend van The Golden Glows, Stef Kamil Carlens en Indio Louro, neemt een nieuwe gedaante aan als singer-songwriter Alderson.
Met de donkere klankkleuren van Fred Lyenn Jacques (Dans Dans, Lyenn, Mark Lanegan, Crime and the City Solution) en Frederik Meulyzer (Post uit Hessdalen, Stray Dogs) ontstaat muziek die als ‘dromerig indie, subtiel en minimalistisch’ kan worden omschreven. Alderson neemt de luisteraar mee op een trip door verschillende innerlijke landschappen: grillig, bitterzoet, maar altijd avontuurlijk.

Het debuutalbum ‘Erinyes’ is een persoonlijke emotionele ontlading geworden. “Ik heb een negatieve energiebom omgezet in pure emotie, wat ook de drijfveer was om deze plaat te maken”, licht ze toe.

Het album bevat muzikale zelfportretten die worden afgewisseld met drie woede-uitbarstingen, geïnspireerd door drie Griekse furiën of Erinyen. Alecto, de onverzoenlijke, Megaera, de afkeurende en Tisiphone, de straffende.  De Erinyen zijn mythologische figuren, wraakgodinnen, die degenen die iets misdaan hadden, achtervolgden en kwelden. Ze bewoonden de onderwereld en kwamen op aarde als er een misdadiger gestraft moest worden met hun wraak. “Er zitten vele referenties in het album. Als je goed luistert, hoor je zowel de avonturen van Alice in Wonderland als mythologie.”

Om het gevoel van leegte nog meer te benadrukken, werd gekozen voor muzikaal minimalisme. Desolaat, maar ook soms warm als Alderson omringd wordt door goede vrienden. De samenwerking met Frederic Lyenn Jacques, Frederik Meulyzer en zeker niet te vergeten Christine Verschorren als sound designer en producer lag dan ook voor de hand. Ze zijn muzikaal gelijkgestemde zielen.

Net als de rest van het album is het de ideale soundtrack voor fans van Nick Cave, PJ Harvey en Radiohead.

Nel woont momenteel in Antwerpen, waar ze sinds twintig jaar aan haar muzikale carrière werkt. Ze schrijft muziek en zingt voor het Antwerpse trio The Golden Glows en is ook reeds jaren keyboardspeler en zangeres in de band van Stef Kamil Carlens. 

Tickets
€ 15 (-26jaar € 12)

Inkom
Zaal Platform
Verlatstraat 20,
Antwerpen (1ste verd.)
Deuren 19u
Aanvang concert 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be
Betaling kan via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Alderson en het aantal tickets’