Ga naar de inhoud

Loop Percussion Duo

16.6.2024

Lander Rutten – percussie
Brecht Schepers – percussie

Het Loop Percussion duo ontstond aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Slagwerkers Lander Rutten en Brecht Schepers leerden elkaar van jongs af kennen doordat ze in hetzelfde dorp geboren en getogen zijn. Na hun studies aan de Academie in Tessenderlo bij Aloïs Verbeeck en Geert Helsen, vervolgden Lander en Brecht hun studies in Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers. Hier kregen ze een brede opleiding waardoor ze het hele spectrum van slagwerk en kamermuziek konden verkennen. Tegenwoordig bestaat hun repertoire uit zowel klassieke als lichte werken voor percussie of arrangementen van bekende muziek. Laat je meeslepen door een combinatie van virtuositeit en een flinke dosis aanstekelijkheid met het Loop Percussion Duo.

 

Brecht Schepers (1999) begon zijn muzikale carrière in 2007 aan de Academie voor Muziek & Woord van Tessenderlo. Daar kreeg hij zijn eerste lessen slagwerk bij Aloïs Verbeeck, vervolgens schakelde hij over naar Geert Helsen. Na het DKO was het in 2017 tijd om de muzikale weg verder te zetten aan het conservatorium van Antwerpen bij Koen Wilmaers en Carlo Willems. Hier haalde Brecht zijn bachelor en vervolgens de educatieve master in de muziek. Momenteel studeert hij aan hetzelfde conservatorium HaFaBra-directie bij Steven Verhaert en Jan van der Roost. Als percussionist vind je Brecht terug bij Festival Brassband, die in November nog Belgisch kampioen werden in de hoogste afdeling, en bij Musica Ham, de maatschappij waar hij in opgroeide. In september 2020 kreeg Brecht de jeugdharmonie Sint-Cecilia Rotselaar onder zijn vleugels als dirigent. Een jaar later slaat hij ook wekelijks de maat bij de koninklijke harmonie Broederkring uit Houthalen. Sinds september 2022 is Brecht actief als leerkracht aan KNST.podium Hasselt en de middenschool Campus Max Tessenderlo.

Lander Rutten (1998) begon zijn muzikale carrière in 2006 aan de Academie voor Muziek & Woord Tessenderlo. Hier volgde hij lessen slagwerk bij Aloïs Verbeeck en Geert Helsen en volgde hij piano bij Samra Mackic. In 2016 zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk conservatorium Antwerpen bij Koen Wilmaers en Carlo Willems. Na het vervolledigen van zijn studies klassiek slagwerk besloot Lander om zijn passie voor jazz en lichte muziek verder uit te bouwen. Hij heeft zijn masteropleiding Jazz Performance aan de LUCA School of Arts afgerond, waar hij studeerde onder begeleiding van onder andere Dré Pallemaerts en Frank Vaganée. Lander is te vinden op podia zowel als klassiek slagwerk maar ook als jazz drummer en vibrafonist. Verder doceert hij slagwerk aan de Podiumacademie Lier en de Academie Borgerhout.

Tickets € 18 (-26jaar € 12)

Programma
Theatric 6 – Casey Cangelosi
Carousel – David Friedman & Dave Samuels
Seesaw – Ivan Trevino
Rhapsody – Michael Taylor
Flying Colours – Adam Tan
Libertango – Astor Piazzolla Arr. Kai Stensgaard
In The History of Man – Ben Wahlund

Inkom Zaal Platform, Verlatstraat 18, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 10u
Aanvang concert: 10u45

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be

Betaling
kan online via de betaallink of via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Klassiek juni en aantal tickets’