Ga naar de inhoud

Kaijin Kaiwa

17.01.2024

Sjoerd Bruil – gitaar + fx
Nicolas Rombouts – bas + fx

“Kaijn Kaiwa” betekent “gesprek tussen twee mythische figuren/monsters” en is een samenwerking tussen Nicolas Rombouts en Sjoerd Bruil, een gitarist bij uitstek in bands als Kaset Hitam, Millionaire, Dez Mona, en Mauro. Wat begon als spontane sessies waarin ruwe melodische en harmonische ideeën werden gekoppeld aan direct componeren, is uitgegroeid tot een echt “studio” project, compleet met overdubs en een vreemd wederzijds sonisch landschap met enkele Japanse en Nederlandse referenties. Hun debuutalbum “master of the universe” wordt in januari 2024 uitgebracht.

Nicolas Rombouts is naast componist en producer in de eerste plaats contrabassist. Sinds hij als autodidact in zijn tienerjaren de contrabas begon te bespelen, is het steeds zijn grote liefde gebleven. In 2001 begon hij aan de Jazzopleiding aan het Lemmensinsituut. Een studie die hij verderzette aan het Conservatorium van Antwerpen.
Of hij nu werkt aan het opnemen van muziek van anderen, muziek componeert voor theater- en dansvoorstellingen, filmmuziek schrijft, steeds blijft Nicolas in zijn zijn muzikale ontwikkeling schilderen met klankkleuren (hoe abstract ze ook mogen zijn). Zijn muziek is erg beeldend en voor Nicolas zelf verwijst veel ervan naar steden en plekken die niet meer bestaan.

Sjoerd Bruil begon in 2004 als gitarist bij Sukilove. Sindsdien zijn er talrijke groepen gepasseerd (oa. Broken Glass Heroes, Hitsville Drunks, Kenji Minogue) en momenteel speelt hij bij Dez Mona, Gruppo Di Pawlowski, Roosbeef en Arabnormal. Met zijn eigen groep Black Cassette heeft hij twee albums uitgebracht. In 2021 verscheen zijn eerste solo LP Cacator Cave Malum. Hiernaast heeft hij als componist gewerkt voor theater (Theater Zuidpool, Oresteia), film (Plan Bart) televisie (13 Geboden) en dans (WArd/waRD).

Tickets € 15 (-26jaar € 12)

Als u 4 tickets voor 1 concert koopt, kan u een tafel apart reserveren. Laat dit wel even weten bij reservatie.

 

Inkom Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be

Betaling
kan online via deze betaallink of via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Jazz 17 januari en aantal tickets ‘