Ga naar de inhoud

Wajdi Riahi Trio

8.02.2024

Wajdi Riahi – piano
Basile Rahola – double bass
Pierre Hurty – drums

Wajdi Riahi laat zijn muziek schipperen tussen twee werelden: de jazz, inherent aan de pianotrioformule en zijn muzikale leertijd in Europa, en de Arabische muziek die hem sinds zijn kindertijd in slaap wiegt. Hij evolueert meer en meer naar een repertoire dat deze twee werelden in gelijke mate vermengt, waarbij hij de ene op subtiele en originele wijze in de andere integreert.

Wajdi Riahi trio

De drie muzikanten – Wajdi Riahi (piano), Basile Rahola (contrabas) en Pierre Hurty (drums) – zijn onafscheidelijk, verenigd door een sterke vriendschap en verschillende muzikale projecten. Wajdi’s trio werd gevormd in Brussel in 2020 en de banden tussen deze drie jonge muzikanten vertalen zich op het podium naar een stevige dynamiek.

In november 2023 brachten ze hun tweede album ‘Essia’ uit op hetzelfde label. Het eerste album was een nostalgische ode aan Wajdi’s geboortestad.
‘Essia’ is een eerbetoon aan Wajdi’s cultuur, aan de muziek en tradities die hem hebben gevoed sinds zijn kindertijd en tijdens zijn eerste jaren muziek studeren in Tunis: Stambali en Gnawa. Hoewel dit qua instrumentatie (piano, contrabas en drums) een jazzalbum is, heeft de pianist deze traditionele Arabische muziek van kinds af aan geassimileerd en gespeeld, en laveert hij tussen deze twee vruchtbare wateren.

Tickets € 15 (-26jaar € 12)

Als u 4 tickets voor 1 concert koopt, kan u een tafel apart reserveren. Laat dit wel even weten bij reservatie.

 

Inkom Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be

Betaling
kan online via deze betaallink of via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Jazz 8 februari en aantal tickets ‘