Ga naar de inhoud

De Vier Seizoenen in Buenos Aires (Astor Piazzolla)

15.03.2024

Pianokwartet

Wietse Beels, viool
Wim De Cock, altviool
Jan Sciffer, cello
Ellen De Cock, piano

Combineer vier gepassioneerde muzikanten en je ontsteekt een vuur van muzikale overgave en emotie. Dit vormt de perfecte mix om een Piazzolla-programma tot leven te brengen.

In navolging van Vivaldi’s ‘De Vier Jaargetijden’ componeerde Piazzolla ‘De Vier Seizoenen in Buenos Aires’, waarin de tango centraal staat. Dit inmiddels wereldberoemde stuk wordt door de meest diverse ensembles uitgevoerd, vanavond zal het een pianokwartet zijn.

Wietse Beels (viool) werd geboren in 1976 en begon op  4–jarige leeftijd met viool. Hij studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en Rotterdam bij Guido De Neve, Jean-Jacques Kantorow en Ilya Grubert.  Kamermuziek volgde hij bij het Meloskwartet, het Alban Berg Quartett, het Altenberg Trio Wien en het Florestan Trio.
Hij was  laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet in 1995. Met zijn ensemble Trio Dor won hij de debuutprijs kamermuziek in 1998 en was laureaat van het concours Castelfidardo (Italië). Met het Narziss und Goldmund Pianotrio behaalde hij in 2003 het Konzertexamen aan de Hochschule für Musik Köln en won hij de Debuutprijs Kamermuziek van Jeugd en Muziek. Hij trad op in Nederland, Roemenië, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Zuid-Afrika en realiseerde talrijke radio-opnames (Radio 3, Radio 1, Klara, Bayrische Rundfunk) en cd’s met trio Dor en Narziss und Goldmund.
Daarnaast concerteert hij dikwijls met vooraanstaande musici en groepen. Wietse is leraar viool aan de Podiumacademie van Lier.

Jan Sciffer (cello) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, Brussel en Maastricht. Als student won hij talrijke prijzen als de Tenuto wedstrijd en de Pro civitate wedstrijd.
Van 1986 tot 1989 was hij cello solo van het Collegium Instrumentale Brugense, daarna lid van de Beethoven Academy en van het Eugène Usaÿe ensemble. Jan Sciffer doceert aan de Franse afdeling van het Brusselse Conservatorium.
Hij voerde verschillende Vlaamse composities als bv ‘Spring Bowing’ van Frank Agsteribbe, Sonate op. 71 van Frits Celis en het ‘Miserere’ van Rudy Tas als eerste uit. Verder is Jan Sciffer actief als solist met verschillende ensembles en orkesten en vormt hij samen met Hans Ryckelynck een duo.

Jan Sciffer bespeelt een cello uit 1848 van Giuseppe Cerutti.

Wim De Cock (altviool) studeerde altviool aan het Lemmensinstituut in de klas van Marc Tooten.
Wim werd laureaat altviool en meester in de kamermuziek met grootste onderscheiding. Tevens behaalde hij het hoger diploma altviool met grote onderscheiding.
Als freelance altviolist is Wim actief in verschillende orkesten. Hij was vaste altviolist van het Ballet Van Vlaanderen en jaren aanvoerder van het orkest “La Passione”.
Hij speelde en speelt op regelmatige basis mee in de Beethovenacademie, I Fiamminghi, Prima La Musica, Hooverphonic, SuperSonic Symphony Orchestra en vele andere Ad Hoc-orkesten voor concerten en cd-opnames. Naast orkestmuzikant is Wim ook actief op kamermuziekgebied. Hij is vast lid van SAFH4, Duo De Cock en 4-Takt. Als altvioolleerkracht is hij sinds 1994 fulltime verbonden aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Lier. In 1996 startte hij de opleiding tot leraar Suzuki-methode en richtte in 2008 zijn eigen altvioolschool “Altelier” op. Ondertussen heeft hij deze unieke groep uitgebouwd tot een begrip in Europa waarin momenteel een 80-tal leerlingen Altviool zitten.

Ellen De Cock (piano)
Ellen studeerde piano aan het Koninklijk muziekconservatorium te Antwerpen bij Eliane Rodrigues en Peter Van der Koelen, waar ze haar diploma “Meester in de muziek” met grote onderscheiding behaalde. Ze vervolmaakte zich door deelname aan verschillende masterclasses van o.a. Jean-Claude Van den Eynde, Jan Wijn en Michel Campanella.
Momenteel is ze verbonden aan de academie van Lier als lerares piano en pianobegeleidster en staat ze op het podium als soliste of in kamermuziekverband. Verder maakt ze deel uit van verschillende producties, zowel in binnen- als buitenland.
Sinds de opstart van altvioolschool Altelier is Ellen vaste begeleider van dit gezelschap. Haar pianobegeleiding wordt erg geapprecieerd zowel op solo- als op groepsconcerten.

Tickets € 25 (-26jaar € 12)

Programma
4 seizoenen, Astor Piazzolla

Inkom
Zaal Platform
Verlatstraat 20 (1ste verd.)
Antwerpen

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be
Betaling kan via overschrijving op rekeningnummer BE05 3632 3022 3375 met vermelding ‘Bernaerts Klassiek 15 maart en aantal tickets’