Ga naar de inhoud

25 november Platform Klassiek: Pianoconcerto n°2, Rachmaninov

Ellen De Cock (piano) & strijkkwintet

Programma
Piano Concerto no. 2 c minor op. 18, Sergej Rachmaninov (1873 – 1943)

“Je zal je pianoconcerto beginnen schrijven….Je zal met een groot gemak werken… Het concerto zal van een uitstekende kwaliteit zijn…..”
1900. Na een periode van 3 jaar depressie en een writer’s block, zijn deze hypnotiserende woorden van neuroloog Dahl een uitweg naar een nieuwe bloeiende toekomst voor Rachmaninov.
Een beklijvend meesterwerk ontstaat. Fluweelzachte poëzie, extatische hoogtepunten, intieme zanglijnen, erotische scenes, warme power, rijke harmonieën en creatieve bravoure.
Alle schoonheid van het leven en daarbuiten.
“Je zal ontdekken….je zal beleven…..je zal ontroerd worden…. ”

Ellen De Cock (piano)
Ellen studeerde piano aan het Koninklijk muziekconservatorium te Antwerpen bij Eliane Rodrigues en Peter Van der Koelen, waar ze haar diploma “Meester in de muziek” met grote onderscheiding behaalde. Ze vervolmaakte zich door deelname aan verschillende masterclasses van o.a. Jean-Claude Van den Eynde, Jan Wijn en Michel Campanella.
Momenteel is ze verbonden aan de academie van Lier als lerares piano en pianobegeleidster en staat ze op het podium als soliste of in kamermuziekverband. Verder maakt ze deel uit van verschillende producties, zowel in binnen- als buitenland.
Sinds de opstart van Altelier is Ellen vaste begeleider van dit gezelschap. Haar pianobegeleiding wordt erg geapprecieerd zowel op solo- als op groepsconcerten.


Strijkkwintet
Lev Adamov – viool
Wim De Cock – altviool
Marc Tooten – altviool
Michiel Dutré – cello
Lode Leire – contrabas

In het volste vertrouwen laat Ellen zich begeleiden door deze gewaardeerde topmusici.
Zij hebben één voor één groot aanzien verworven als aanvoerders in diverse orkesten en gerenommeerde kamermuziekensembles.

Inkom
Zaal Platform, Verlatstraat 18, Antwerpen (1ste verd.)

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Tickets
€25/ €12 (-26j)

Reservatie via ilse@bernaerts.be
Betaling kan via overschrijving op rekeningnummer BE64 1112 5123 5552 met vermelding ‘Bernaerts Klassiek 9 oktober en aantal tickets ‘
of via onze website via deze link: Online tickets