Ga naar de inhoud

 

aki quartet
+ special guest Joachim Badenhorst (sax)

aki is een nieuw jong jazz collectief uit Antwerpen.
Onder de naam ‘aki’ schrijft Anke Verslype haar eigen muziek en brengt ze deze naar buiten met verschillende bezettingen. In februari 2020 bracht aki een eerste EP ‘warme dagen’ uit, met Willem Heylen (gitaar), Ruben Van Cauwenberghe (harmonica) en Jasper De Roeck (bas). In maart 2021 volgde een tweede EP ‘Niobe’ alsook een nieuwe bezetting. Deze keer liet Anke haar vergezellen door Marjolein Vernimmen (harp) , Ruben De Maesschalck (Bas) en Willem Heylen (Gitaar).
Ze speelden in deze bezetting ook op Jazz Middelheim in september 2020 en werden achteraf door Klara de verrassing van het weekend genoemd. In het najaar van 2022 komt het eerste full album van het collectief uit. De bezetting blijft deze keer behouden, maar met toevoeging van Joachim Badenhorst op klarinet.

Aan de basis van hun muziek staan ongecompliceerde, sobere melodieën waarvan de grenzen worden verlegd tijdens de improvisatie. Samen creëren ze een unieke sound die je laat meevoeren op een stroom van warmte en melancholie.
Aki brengt beeldende jazz die je ongelooflijk nostalgisch kan maken en niet zomaar onberoerd laat. Ze laten een midden tussen filmische landschappen, jazz en minimalisme.

Tickets
€ 15 (-26jaar € 12)

Als u 4 tickets voor 1 concert koopt, kan u een tafel apart reserveren. Laat dit wel even weten bij reservatie.
(ilse@bernaerts.be)

Inkom: Zaal Platform, Verlatstraat 20, Antwerpen (1ste verd.)
Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u

Reservatie via ilse@bernaerts.be