Ga naar de inhoud

Ellen De Cock (piano) & strijkkwintet

03.03.2023

Strijkkwintet
Lev Adamov – viool
Wim De Cock – altviool
Marc Tooten – altviool
Michiel Dutré – cello
Lode Leire – contrabas

Herneming wegens succes!
We hadden deze uitzonderlijke bezetting vorig jaar al te gast in Platform Klassiek. De zaal was vrijwel onmiddellijk uitverkocht.
Daarom brengt het ensemble opnieuw het 2e Pianoconcert van S. Rachmaninov.

“Je zal je pianoconcerto beginnen schrijven….Je zal met een groot gemak werken… Het concerto zal van een uitstekende kwaliteit zijn…..” (Dahl)

Na een periode van 3 jaar depressie en een writer’s block, zijn deze hypnotiserende woorden van neuroloog Dahl een uitweg naar een nieuwe bloeiende toekomst voor Rachmaninov. Een beklijvend meesterwerk ontstaat. Fluweelzachte poëzie, extatische hoogtepunten, intieme zanglijnen, erotische scenes, warme power, rijke harmonieën en creatieve bravoure. Alle schoonheid van het leven en daarbuiten.

“ Je zal ontdekken … je zal beleven … je zal ontroerd worden … ” (Dahl)

Ellen De Cock (piano)
Ellen studeerde piano aan het Koninklijk muziekconservatorium te Antwerpen bij Eliane Rodrigues en Peter Van der Koelen, waar ze haar diploma “Meester in de muziek” met grote onderscheiding behaalde. Ze vervolmaakte zich door deelname aan verschillende masterclasses van o.a. Jean-Claude Van den Eynde, Jan Wijn en Michel Campanella.
Momenteel is ze verbonden aan de academie van Lier als lerares piano en pianobegeleidster en staat ze op het podium als soliste of in kamermuziekverband. Verder maakt ze deel uit van verschillende producties, zowel in binnen- als buitenland.
Sinds de opstart van altvioolschool Altelier is Ellen vaste begeleider van dit gezelschap. Haar pianobegeleiding wordt erg geapprecieerd zowel op solo- als op groepsconcerten.

In het volste vertrouwen laat Ellen zich begeleiden door deze gewaardeerde topmusici. Zij hebben één voor één groot aanzien verworven als aanvoerders in diverse orkesten en gerenommeerde kamermuziekensembles.

Tickets € 25 (-26jaar € 12)

Programma
Strijkkwintet in Bes, Joseph Eybler
Piano Concerto no. 2 in c minor op. 18, Sergej Rachmaninov

Inkom
Zaal Platform
Verlatstraat 20 (1ste verd.)
Antwerpen

Deuren: 19u
Aanvang concert: 20u

Reservatie via deze link of naar ilse@bernaerts.be
Betaling kan via overschrijving op rekeningnummer BE64 1112 5123 5552 met vermelding ‘Bernaerts Klassiek Ellen De Cock en aantal tickets’