Ga naar de inhoud

April 2022: verbouwingen afgerond

Omwille van klimaatgerelateerde besognes en met het oog op de heropening van het KMSKA liet het veilinghuis van begin januari tot einde april 2022 haar zaal ‘Platform’ renoveren, de ruimte op de eerste verdieping waarin de tentoonstellingen en veilingen doorgaan en die ook dienst doet als concert-en evenementenzaal.

Over een lengte van 30 m werd door aannemersbedrijf Martha de zijgevel gerestaureerd, geïsoleerd en afgewerkt in een lichte siliconen pleister.

Het dak met een oppervlakte van 500 m² werd eveneens ingepakt om het gebouw energietechnisch te verbeteren. Verder werd er een ventilatiesysteem geinstalleerd, alles volgens de nieuwe normen. Deze ingrepen brachten ook een verbetering van de akoestiek met zich mee.

De oude constructies werden van het dak weggehaald zodat een groot oppervlakte vrijkwam. Momenteel loopt een onderzoek om deze vierkante meters optimaal te benutten door het leggen van zonnepanelen.

Tot slot werd door schilders Jack! de gevel verfraaid zodat de voormalige bioscoop haar titel van ‘la plus belle salle d’Anvers’ kan herwinnen.
‘Platform’ is nu helemaal voorbereid om mensen te ontvangen die kunst in gematerialiseerde vorm (veilingen) of efemeer (concerten) willen bekijken en beleven.